Sibienii au preparat cel mai mare bulz din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat şi cel mai mare tort din lume,  Sibiul a stabilit un nou record în domeniul culinar.

Gigantica mămăligă cu brânză a prins formă în Parcarea Sălii Transilvania, în cadrul Festivalului de Nunţi şi Gastronomie, care se desfăşoară în aceste zile la Sibiu. La prepararea bulzului au participat peste 100 de sibieni, printre care şase bucătari profesionişti şi peste 30 de elevi de la două licee sibiene. Startul evenimentului s-a dat în jurul orei 10.00, participanţii având nevoie de mai bine de şase ore pentru a înşira cei aproape 200 de metri de mămăligă cu brânză pe cele 100 de mese amplasate în linie dreaptă în parcarea Sălii Transilvania.
O tonă de mămăligă
Pentru prepararea bulzului de 189 de metri a fost nevoie de ingrediente a căror greutate totală a depăşit o tonă. „Am avut nevoie de aproximativ 850 de litri de apă, 250 de kilograme de brânză, 14 kilograme de sare, 450 de kilograme de mălai, 30 de litri de ulei şi un ingredient special, păstrat secret de bucătari, care va da un gust gust mai bun preparatului”, ne-a spus Mihai Zugravu, reprezentantul firmei Simba, cea care a pregătit întregul eveniment. După cele şase ore de stat în picioare, a venit şi confirmarea din partea organizatorilor. Aceştia au măsurat bulzul cu o ruletă şi au filmat importanta realizare, care va fi trimisă către Cartea Recordurilor. „Toate dovezile vor fi trimise către Cartea Recordurilor şi sperăm ca acesta să fie omologat cât mai repede”, a mai spus Mihai Zugravu. Recordul stabilit ieri la Sibiu l-a depăşit pe anteriorul cu 38,68 de metri, care a fost stabilit anul trecut în comuna covăs-neană Turia şi care a măsurat 150,32 de metri. După ce a fost măsurat, bulzul a fost tăiat în 5.000 de porţii şi a fost împărţit gratis sibienilor care au luat parte la eveniment.
Petrecere românească
Pentru a marca marea performanţă, organizatorii au pregătit şi o petrecere autentică românească, la care invitaţi speciali au fost Puiu Codreanu şi Doru Sava. Astfel, sibienii care au ajuns după ora 19.00 la Festival au petrecut alături de cei doi interpreţi şi s-au înfructat din deliciul culinar.
Record
189 de metri este lungimea bulzului
Festivalul recordurilor
Acesta este al doilea record stabilit în cadrul Festivalului de Nunţi şi Gastronomie. Vineri, sibianul Ion Pavel Ruhat, în vârstă de 25 de ani, a reuşit să mănânce 19 sarmale în doar trei minute, un alt record ce se doreşte a fi omologat de Cartea Recordurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite