UPDATE Scrisoarea dramatică primită de Vlad Voiculescu de la o mamă care vrea să plece din România pentru a-şi trata copilul. Reacţia primarului Gabi Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris pe Facebook despre o fată de 5 ani cu fibroză chistică pentru care medicii nu mai pot face nimic. Voiculescu afirmă că s-a ajuns în această situaţie pentru că s-a născut şi locuieşte în locul greşit, amintind de o pacientă din Germania care a ajuns la 52 de ani cu toate că suferă de aceeaşi boală. Edilul Capitalei susţine că îl va da în judecată pe Voiculescu pentru acuzaţii nefondate.

UPDATE Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îi răspunde primarului Capitalei, Gabriela Firea, care îl acuză de promovarea unor informaţii false şi de realizarea unei campanii electorale cu sănătatea românilor, afirmând că în timp de un an şi jumătate nu s-a făcut niciun transplant la Spitalul „Sf. Maria”, centru acreditat în 2016, iar zeci de familii au avut de suferit din cauza unor „inconştienţi”. Voiculescu susţine că în ciuda acestui fapt, primarul are o problemă cu faptul că el spune adevărul.

„Peste 10 milioane de euro cheltuiţi fără nicio justificare reală. 1,5 ani fără niciun transplant de plămâni într-un centru acreditat despre care dânsa pretindea că poate face transplant "de mâine dimineaţă". NICIUNUL! ZECI de familii nenorocite de nişte inconştienţi. Gabriela Firea nu are o problemă cu asta, are o problemă cu faptul că spun eu adevărul”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Voiculescu către Firea: „Vom ajunge în instanţă”

El se întreabă de ce timp de un an şi jumătate, de când PSD se află la putere, nu a avut loc niciun transplant la Spitalul „Sf. Maria” şi îi solicită Gabriela Firea să explice de ce. „Într-un punct are dreptate doamna Firea, vom ajunge în instanţă... şi îmi pare rău că am întârziat atât. Dar până să îmi dea mie socoteală pentru vorbe aruncate aiurea, doamna Firea are de dat socoteală câtorva zeci de familii care fie îşi plâng morţii, fie aşteaptă fără speranţă lângă cei care nu au murit încă, dar cărora dânsa şi acoliţii dânsei le-au luat orice speranţă!”, mai scrie Voiculescu.

UPDATE Primarul Capitalei Gabriela Firea spune, despre cazul fetiţei de opt ani cu fibroză chistică relatat pe Facebook de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că pentru a fi realizat un transplant trebuie îndeplinite nişte condiţii, mai ales să existe organul donat. 

Edilul îl acuză pe Voiculescu de promovarea unor informaţii false şi spune că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor, adăugând că dezminte afirmaţiile fostului ministru, scrie news.ro.

Ca să se realizeze transplantul trebuie să existe organul donat

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat”, a declarat marţi Gabriela Firea.

„Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, susţine Firea.

Drama unei mame care nu-şi poate trata copilul în ţară 

"Draga Vlad, sunt si eu mama unei fetite cu fibroza chistica. Ma intreb ce face acum Ileana si ce simte mama ei stiind ca isi va pierde fata in curand. Ma apuca disperarea. Nu ne mai vrea nimeni, ne mor copiii. La Asociatia de Fibroza Chistica din Germania lucreaza o pacienta cu fibroza chistica care are 52 de ani! Asta e diferenta intre noi si ei. Suntem soarele si luna. Emigrez la 40 de ani, nu se mai poate. Fata mea are 5 ani, nu vreau s o ingrop peste 3 ani.", acesta este mesajul pe care i l-a trimis o mamă lui Vlad Voiculescu, după cum susţine chiar acesta pe Facebook.

În continuare, acesta scrie şi despre motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie, adresând acuzaţii edilului Capitalei, Gabrielei Firea, Narcis Copcă (managerul de la Spitalul Sfânta Maria) şi membrilor de la Agenţia Naţională de Transplant.

O femeie, o mamă tocmai a aflat că nu mai există nicio şansă pentru fetiţa ei. De ce? Pentru că s-a născut şi locuieşte în locul greşit - într-o ţară în care unii facem ceva pe el de vot iar alţii - cei care sunt totuşi aleşi de cei care se duc la vot - fac ceva pe noi toţi... şi noi toţi stăm ca proştii.O altă femeie, o altă mamă, pe care nu o cunosc, mi-a trimis mesajul de mai sus acum câteva ore. O mamă care simte că trebuie să plece din România înainte ca pământul să îi înghită copilul.

În pământ ar trebui să intre de ruşine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul şi împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac (vezi video) şi refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienţi români care a urmat i-a costat pe zeci de români viaţa. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de ruşine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care şi-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a minţit, a ameninţat şi a calomniat Eurotransplant, AKH Viena şi medicii care ne puteau salva fraţii. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de ruşine domnul Victor ZOTA, domnul Radu DEAC şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant pentru a îşi proteja propriile interese. Cu toţii ar trebui să îşi dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (şi ce nu au făcut) în toţi aceşti ani, sper să plătească cu vârf şi îndesat!

În pământ ar trebui să intre de ruşine toţi cei care ştiu prea bine ce se întâmplă şi aleg să tacă: medici, politicieni, jurnalişti, procurori, foşti pacienţi. Tăcerea voastră, tăcerea noastră este criminală. Oamenii aceştia - copii sau adulţi - mor câte puţin în fiecare zi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite