Scandalul apei potabile. Gabriela Firea a trimis o scrisoare către preşedintele Iohannis, SRI şi CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Scandalul apei potabile din Capitală ia amploare. Gabriela Firea, primarul general al municipiului Bucureşti, a luat decizia de a transmite o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, Serviciului Român de Informaţii şi Consiliului Superior pentru Apărare a Ţării.

Potrivit edilului, fie furnizorul Apa Nova, fie Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti riscă sancţiune dacă dezinformează populaţia. 

„Am trimis în pauză (pauza de la CGMB, n.r.) o scrisoare către preşedintele Iohannis, SRI şi CSAT, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize şi două tipuri de declaraţii. Analiza operatorului de apă - sancţiune penală dacă dezinformează primăria sau populaţia şi rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele şi doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu mă adresez instituţiilor competente şi cine a greşit şi a dezinformat poplaţia să plătească. Dacă cumva operatorul de apă a greşit, cu siguranţă voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate şi s-a transmis panică prin aceste măsurători (...) Eu cred că preşedintele ţării, pentru că este şi preşedintele CSAT, cât şi din partea SRI vom primi cele mai corecte informări şi vom ştii ce s-a întâmplat în această perioadă”, a declarat Firea la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite