Săptămâna Foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenie pe muchie de cuţit
Prietenie pe muchie de cuţit

Încercările Indiei de a se înţelege cât mai bine cu vecinii au început să dea roade. De exemplu, la graniţa cu Myanmar au apărut mai multe magazine indiene, un fel de shop-uri pentru călători. Votaţi fotografia favorită pe www.adevarul.ro/fotografia.

Patronul unui astfel de butic şi-a stabilit clar poziţia faţă de vecini, iar numele firmei spune multe: „Magazinul prieteniei Indo-Myanmar". De vânzare, cuţite, săbii şi pistoale. Relaţiile între India şi Myanmar au început să se dezgheţe în ultimii ani. Traficul de droguri şi confruntările militare din Myanmar sunt cele mai grave probleme în regiune. Mai mult, India caută un partener viabil pentru a contracara extinderea economică a Chinei în Asia.

Armament de carnaval



Festivalurile germane sunt celebre în toată lumea, iar Lunea Trandafirilor nu e cu nimic mai prejos. La parada costumelor, o tânără a apărut cu o curea deosebită, împodobită cu sticluţe de lichior. Carnavalul stradal a avut loc în multe oraşe, trei dintre ele fiind Mainz, Köln şi Düesseldorf. 

Baie de soare, în parc, ca la mare

info



În New York, Statele Unite ale Americii, vremea frumoasă de la început de săptămână i-a scos din casă pe amatorii unor băi de soare. De pildă, această doamnă a prins o rază de soare în Union Square, unde ieşise la plimbare cu căţelul. Newyorkezii s-au bucurat iarna aceasta de temperaturi blânde.

Regele Broscoi, cu mască, fără mască

info



Îl cheamă Ben, locuieşte în Berlin, Germania, şi în acea zi nu şi-a dorit să iasă din casă la plimbare, cu atât mai mult cu cât stăpâna a decis să facă o schimbare total neinspirată în viaţa lui. Ben se teme însă că această schimbare îi va afecta grav imaginea în rândul prietenilor din parc, pentru că l-a urât dintotdeauna pe Regele Broscoi.

Noroiul, tratament pentru veselie

info



În Port of Spain, capitala statului central-american Trinidad&Tobago, o femeie se scufundă într-o cadă plină cu noroi. Îmbăierea face parte dintr-un ritual asezonat cu petreceri în stradă şi muzică, practicat în Caraibe de Ziua Zorilor.

„Proiectile" portocalii cu vitamina C

info



Un bărbat este lovit în faţă cu o portocală, în timpul unei sărbători tradiţionale organizate în orăşelul italian Ivrea. Obiceiul îşi are rădăcinile în Evul Mediu, când oamenii s-au revoltat împotriva conducătorilor tirani ai cetăţii. Spre deosebire de acele zilei, când se foloseau săbiile şi arcurile, „luptele" se dau acum cu portocale.

info
image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite