Rupe-i capul, îl faci bogat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmul bătut la Cluj a semnat factura pentru omorul încasat: 15.000 de lei. După celebrul meci CFR Cluj-Steaua, "Gazeta Sporturilor" dezvăluia drama. Jandarmul Gabriel Oşan fusese, la

Jandarmul bătut la Cluj a semnat factura pentru omorul încasat: 15.000 de lei.

După celebrul meci CFR Cluj-Steaua, "Gazeta Sporturilor" dezvăluia drama. Jandarmul Gabriel Oşan fusese, la propriu, călcat în picioare de două bestii cu chip de suporteri. L-au făcut zob, supăraţi că Steaua ratase campionatul.

Deveniseră soldaţi credincioşi după ce Gigi Becali a lansat chemarea la război: "CFR Cluj trebuie stopat PE TOATE CĂILE să ia campionatul!".

Printre bandaje, feşe, gips, pacientul abia a apucat să invoce justiţia divină în faţa reporterului: "Doar Dumnezeu îi mai poate ierta pe huligani". Atâta doar că bunul Dumnezeu n-a mai apucat să le dea celor două brute binecuvântarea. A decis-o nimeni altul decât jandarmul făcut franjuri de cuplul agresor.

La proces, avocatul apărării a anunţat că bătutul i-a scutit pe cei doi agresori să mai îmbrace haina vărgată. Spirit iertător? Inimă largă? Suflet prea-cucernic? Out! Nimic din aria îngăduinţei. Motivul a fost cu mult mai pământesc: banul, ochiul dracului.

Cu trupu-i în piuneze, Oşan a semnat factura pentru omorul încasat: 15.000 de lei. Ce simplu era! Contul face legea! În rest, Dumnezeu cu mila. Victima a retras plângerea, adio caz, la revedere! Huliganii? Ce mai contează! Vor fi liberi ca pasărea cerului.

În plus, acum au expertiză. La următorul caftit, ştiu deja de la ce sumă pleacă negocierile. Noi, cei care visăm la zile cu onoare şi fair-play, primim din nou o lecţie. Exact ca în cazul Mihai Stoica - MM, care l-a pleznit pe un suporter în văzul lumii, a plătit factura pumnilor, încasatorul a scos de-o bere, iar apoi părţile au închis financiar conflictul. Sunt doar două exemple în care demnitatea şi legea devin nonsensuri.

Există probabil destule cazuri de care nu am aflat. Peste toate tronează suficient figurile unor Becali, Dragomir, Vali Alexandru etc. Ei, cei vinovaţi moral pentru victimele&bolile stadioanelor, sunt sănătoşi tun, imuni în faţa legii.

Doar n-o să ne imaginăm că o să-l întrebe cineva de sănătate pe patronul Stelei pentru instigările dinaintea derby-ului cu pricina. (Apropo, de valiza cu euroi se mai ştie ceva?).

Nu-i bai, au băieţii leac de toate. Pentru ei, spectatorul este un obiect din plastilină, fără caracter şi uşor de boţit. Iar cazurile de mai sus le dau apă la moară. Uite-acu' stă să înceapă campionatul. N-ar mira pe nimeni ca baronii mingii să-şi asmută adepţii spre oricine mişcă-n front: "Rupe-i, mă, capul, face şi el un ban muncit!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite