Roberta Anastase, acuzată de abuz în serviciu de către PSD: "Dacă PSD a fost o victimă, a fost o victimă a propriei incompetenţe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchet împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o de abuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice ale opoziţiei, după ce aceasta a schimbat ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor, ceea ce a făcut ca moţiunea pe Agricultură depusă de PSD să nu poată fi dezbătută. Anastase, pe de altă parte, afirmă că moţiunea e

UPDATE: Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor: "Suntem într-o dificultate procedurală. Cred că soluţia este ca PSD să depună o nouă moţiune"

"Suntem într-o dificultate procedurală. Astăzi când rra pe ordinea de zi nu a dorit nimeni să o susţină, deci procedural ea este restrasă. Plus că regulamentul spune că o moţiune trebuie dezbătută în termen de şase zile de la depunere. Mâine vom fi deja în a şaptea zi, deci termenul ar fi depăşit. Cred că soluţia este ca PSD să depună o moţiune", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Aceasta a adăuugat pentru "a descreţi frunţile" că "deşi moţiunea fost depusă la Camera Deputaţilor, a fost semnată şi de un senator, ceea ce spune multe despre profesionalismul unor colegi". Citiţi aici cine este senatorul cu pricina.

"Mă aşteptam ca, astăzi, domnul Victor Ponta să-şi asume rolul de om politic matur. Din păcate, a preferat să joace rolul unei victime închipuite şi, dacă e să vorbim despre faptul că astăzi PSD a fost o victimă, atunci putem concluziona că a fost o victimă a propriei incompetenţe", a spus Anastase.

UPDATE: PSD va face o plâgere penală împotriva preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Social -democraţii o acuză pe Anastase de abuz în serviciu deoarece a schimbat ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor, ceea ce a făcut ca moţiunea pe Agricultură depusă de PSD să nu poată fi dezbătută.

"Miza PDL este să ne interzică să depunem şi să dezbatem moţiunea de cenzură, le este teamă că aceasta va trece şi atunci, prin Roberta Anastase, care este lipsită de scrupule, încearcă să ne împiedice să depunem şi o eventuală suspendare a preşedintelui ţării", a declara liderul PSD, Victor Ponta.

El a spus că deputaţii PSD vor încerca miercuri dimineaţă să discute în plen moţiunea simplă pe agricultură. "Moţiunea este pe ordinea de zi care este stabilită de Biroul Permanent şi Anastase nu poate să spună de capul ei că nu este moţiunea pe ordinea de zi", a spus liderul PSD. El a adăugat că Anastase "vorbeşte prostii" când spune că moţiunea simplă este considerată retrasă.

Moţiunea simplă pe Agricultură a PSD a fost considerată retrasă de la Cameră, după ce niciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul, în condiţiile în care social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unor divergenţe procedurale pe alt subiect.

Social-democraţii au acuzat-o pe Anastase de comportament abuziv, după ce aceasta a suspendat şedinţa.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost deschisă de către preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase, prin supunerea la vot a propunerii făcute, în şedinţa de luni, de către liderul grupului PDL, Mircea Toader, privind introducerea pe ordinea de zi a punctului de vedere al Comisiei de Regulament privind acordarea dreptului de a avea un membru în această comisie pentru grupul independenţilor, precum şi a proiectului de hotărâre prin care deputatul independent Eugen Nicolicea devenea membru al Comisiei de Regulament.

Propunerea lui Mircea Toader a întrunit 70 de voturi "pentru", 20 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri, fapt ce a dus la reacţia imediată a social-democraţilor şi a liberalilor, care au arătat că nu recunosc acest vot, întrucât cele două proiecte nu sunt regulamentare.

Atât socia-democraţii, cât şi liberalii au acuzat faptul că cele două acte normative nu sunt elaborate regulamentar, ei acuzând interesul politic al PDL de a coopta în Comisia de regulament un deputat independent pro-guvernamental.

În pofida dezaprobării manifestate de PSD şi PNL, ordinea de zi, care includerea şi cele două acte normative, a fost adoptată de plenul Camerei, cu 98 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

După aprobarea ordinii de zi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat că se va trece la dezbaterea moţiunii simple pe tema Agriculturii, depuse de PSD, aşa cum a fost stabilit de către Biroul Permanent.

În acest moment, liderul grupului parlamentar PSD, Mircea Duşa, a mers la tribuna Camerei Deputaţilor pentru a preciza că social-democraţii nu pot asista la astfel de dezbateri parlamentare, el subliniind că, dacă se va continua în această manieră, grupul PSD va intra în grevă parlamentară şi va aduce la cunoştinţa cancelariilor europene faptul că în România nu se repsectă regulametul şi principiile parlamentare.

Anastase i-a răspuns lui Duşa că rolul său este de a da dreptul liderilor de grupuri parlamentare să-şi prezinte punctele de vedere şi a solicitat ca un reprezentant al semnatarilor moţiunii simple depuse de PSD să dea citire textului moţiunii simple pe Agricultură.

În condiţiile în care social-democraţii părăseau sala de plen, niciunul dintre semnatarii moţiunii nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul moţiunii, astfel că Anastase a considerat că moţiunea simplă a fost retrasă.

"Dacă nu citiţi, înseamnă că moţiunea este retrasă. Nu aţi cerut amânarea. Înţeleg că moţiunea e retrasă. Înţeleg, de asemenea, că opoziţia îl girează astfel pe noul ministru al Agriculturi, Valeriu Tabără, prezent aici", a spus Anastase.

Ea a precizat că astfel, ordinea de zi a Camerei, stabilită pentru marţi, a fost epuizată şi a declarat închisă şedinţa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite