Rezidenţiatul 2011, descentralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii (MS) a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat, care va fi organizat în 20 noiembrie.

Una dintre noutăţi este că examenul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara. Fiecare centru va avea subiecte proprii. Potrivit MS, în sesiunea din 2011, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 2.998 de locuri şi 812 de posturi. Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

„Prin descentralizarea Rezidenţiatului urmărim eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare niversitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii. El a mai subliniat că Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare: medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite