REPORTAJ VIDEO Voluntar de meserie. Povestea tânărului ajuns voluntar la Crucea Roşie la insistenţele unui prieten

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Voluntar de meserie” continuă cu povestea lui Mugur Bogdan Drobodă, care de aproape 4 ani se implică în campaniile demarate de Crucea Roşie.

Prezentă în România din anul 1876, Crucea Roşie este o organizaţie care asista persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criza. Organizaţia  beneficiază de aportul a peste 10.000 de voluntari, din care 40% sunt tineri din toată ţara. Potrivit tânărului, voluntariatul în cadrul organizaţiei diferă faţă de restul datorită istoriei acesteia.

 „A fi voluntar la Crucea Roşie presupune un nou stil de viaţă, pentru că noi ca organizaţie avem o istorie aparte, avem o misiune şi nişte principii de la care nu ne abatem şi automat acest lucru creează un etalon destul de înalt pentru voluntarii Crucea Roşie, la care ei trebuie să se ridice“, spune voluntarul.

Acesta îşi aminteşte că a ajuns voluntar la insistenţele unui prieten şi de atunci s-a implicat în toate departamentele Crucii Roşii pentru a avea şansa de a învăţa cât mai multe.

 „M-am implicat atât pe partea de prim-ajutor, cât şi pe cea de dezastre, pe partea de social, difuzare, drept internaţional umanitar, cam pe toate palierele Crucii Roşii” spune tânărul.

Banca de alimente

Unul dintre proiectele în care s-a implicat voluntarul este intitulat „Banca de alimente”. În cadrul programului, clienţii magazinelor partenere donează alimente greu perisabile pentru persoanele nevoiaşe.

„Noi (voluntarii) sortăm alimentele, le punem în pungi şi mai departe le ducem către beneficiari. Beneficiarii sunt persoane cu boli cronice, bătrâni, persoane cu handicap”, continuă Bogdan.

Proiectul este o initiaţivă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kilograme şi conţin alimente de baza precum: ulei, zahăr, făină, orez, paste făinoase şi alte produse alimentare. Valoarea unui pachet cu alimente este de aproximativ 75 lei.

REPORTAJ VIDEO Voluntar de meserie. Povestea tânărului ajuns voluntar la insistenţele unui prieten

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite