Relu Fenechiu, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PNL, deputatul Relu Fenechiu
Vicepreşedintele PNL, deputatul Relu Fenechiu

Radu Fenechiu este inculpat în dosarul „Transformatorul", după afaceri dubioase dintre firmele controlate de acesta şi Electrica Moldova.
Alături de parlamentarul PNL, au mai fost trimişi în judecată directorii Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova - Ioan Turbatu, Ion Mărghidan şi Petru Andronache.

Conform procurorilor, în perioada 2002-2005, în calitatea lor de directori generali ai SISEE Moldova SA - Bacău, respectiv de director comercial, inculpaţii Turbatu Ioan, Mărghidan Ion şi Andronache Petru şi-au îndeplinit, cu ştiinţă, în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu privire la efectuarea unor tranzacţii cu componente ale sistemului energetic (transformatoare de putere, întrerupătoare, etc.), cu firmele SC La Roca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL, SC Tehnorom SRL. Toate firmele sunt din Iaşi şi îi au ca asociaţi sau administratori pe inculpaţii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian şi Damian Mihai Bogdan.

Astfel, în urma desfăşurării unor proceduri de achiziţie publică, cu caracter fictiv, cu complicitatea inculpaţilor Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian şi Damian Mihai Bogdan, a fost acceptată livrarea de produse pentru sistemul energetic necorespunzătoare calitativ, fiind vechi, uzate, de provenienţă incertă, iar preţul de achiziţie era aproximativ similar cu cel al unui produs nou.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594 lei (1,7 milioane de euro) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate, aflate, în proporţie de 99%, şi acum pe stoc.

1,7 milioane de euro este prejudiciul calculat în dosarul „Transformatorul", în urma căruia Fenechiu a fost trimis în judecată.

Cine este Relu Fenechiu

Deputatul de Iaşi Relu Fenechiu este unul dintre cei mai influenţi lideri ai PNL. De altfel, el este şi vicepreşedinte al PNL, dar şi vicelider al Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. A ajuns om de afaceri după ce, în studenţie, a vândut blugi în căminele studenţeşti din Iaşi. Dosarul în care a fost ieri trimis în judecată a fost început în urmă cu şapte ani, la DIICOT Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite