Programe speciale la muzeu pentru copiii cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii hipoacuzici şi cu deficienţe de vedere, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, îşi dau întâlnire în luna ianuarie la muzeu. Pentru început, vor învăţa să picteze portrete. Muzeul

Copiii hipoacuzici şi cu deficienţe de vedere, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, îşi dau întâlnire în luna ianuarie la muzeu. Pentru început, vor învăţa să picteze portrete. Muzeul Naţional de Artă al României îşi propune anul acesta o primă colaborare cu Şcoala pentru hipoacuzici şi Şcoala pentru deficienţi de vedere, cu scopul realizării unor programe educative adaptate acestei categorii de public.
Două studente în ultimul an la Psihopedagogie specială, care au lucrat voluntar în cadrul secţiei Educaţie, Comunicare şi Proiecte Culturale a muzeului, îi vor întâmpina pe micuţii artişti şi le vor desluşi câte puţin din tainele picturii. Programele pentru copiii hipoacuzici, reunite sub titlul "Arta ca spectacol", se vor desfăşura astăzi, pe 12 şi 17 ianuarie. Prima temă a acestui program, "Mimica şi jocul privirii", va avea loc în Galeria Naţională şi în expoziţia temporară de sculptură "Antoine Bourdelle (1861-1929), vector al modernităţii". În atelierul de creaţie, copiii vor deveni ei înşişi mici artişti, având ocazia să experimenteze, cu materiale puse la dispoziţie de muzeu, diverse tehnici prin care sunt redate sentimentele şi caracteristicile personajelor portretizate. Vor avea sarcina să contureze portrete cât mai expresive. Tema proiectelor pentru copiii cu deficienţe de vedere este "Omul în artă". Pentru ei, atelierele sunt programate în zilele de 18 şi 25 ianuarie, 1 şi 9 februarie. Elevii vor descoperi în Galeria Naţională, prin intermediul artei, "Vârstele omului", iar în atelier vor picta portretele celor apropiaţi, care le influenţează viaţa de zi cu zi. Drumul în artă parcurs de copiii cu nevoi speciale nu se opreşte aici. Ei vor reveni în lunile următoare la muzeu, pentru a descoperi şi aborda noi teme ale ciclurilor "Arta ca spectacol" şi "Omul în artă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite