Profesorii fug de judeţele sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O profesoară din Bistriţa a luat nota 10 la examen (foto: adevarul.ro)
O profesoară din Bistriţa a luat nota 10 la examen (foto: adevarul.ro)

Judeţele sărace sunt puţin atractive pentru cadrele didactice şi, de aceea, normele acoperite în sistem de plată cu ora ajung şi la 20%, în Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Ponderea plăţilor cu ora este diferită de la un judeţ la altul, media lor fiind mult mai ridicată în judeţele sărace, potrivit unei analize realizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

"Cifrele indică faptul că judeţele cu cea mai mare pondere a orelor acoperite în sistem de plată cu ora sunt Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, judeţe sărace. Fără îndoială că, pentru noi, este un semnal de alarmă. În judeţe sărace, atractivitatea înscrierii cadrelor diactice este mai mică şi, de aici, ponderea orelor acoperite în sistem plata cu ora de 20 de procente din totalul de ore. Destul de mult. Am fi putut să avem o proporţie mult mai mică", a declarat ministrul Educaţiei.

La polul opus din acest punct de vedere se află, potrivit ministrului, judeţe precum Dolj, unde inspectoratul "a avut grijă să acopere cu titulari normele vacante".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite