Poliţia rurală se reorganizează, începând de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii vor supraveghea unităţile de învăţământ foto:arhivă
Polițiștii vor supraveghea unităţile de învăţământ foto:arhivă

Poliţia rurală se reorganizează, începând de azi, printr-un ordin emis de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa.

Până acum, la posturile de poliţie comunală exista câte un sigur poliţist care asigura liniştea şi ordinea publică. De astăzi, însă, vor fi mai mulţi poliţişti la post, în fiecare comună, informează Agerpres.

Aceste posturi comunale sunt arondate celor 388 de secţii de poliţie. În plus, pentru o bună coordonare, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a obţinut suplimentarea numărului funcţiilor de şefi de post cu 2.748.

Reorganizarea poliţiei vine ca urmare a creşterii infracţionalitatăţii în mediul rural, cu 6,3%, în ultimul an. Furturile din locuinţe au crescut cu 23,6%, tâlhăriile - cu 16,7% şi furturile din autoturisme - cu 15,5%.

"Am constatat o creştere a infracţiunilor cu violenţă în mediul rural, am înregistrat creşteri importante, cu 47%, la furturile de animale. De asemenea, infracţionalitatea stradală a crescut cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a spus şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Poliţia rurală a fost desfiinţată la începutul anului trecut, când fostul şef al IGPR, chestorul Liviu Popa, a decis că sunt prea mulţi poliţişti în comune iar consumul de combustibil şi energie este prea mare. Atunci s-a luat măsura ca poliţiştii să-şi desfăşoare activitatea la secţiile de poliţie, în timp ce în comune să existe câte un sigur om care să vegheze la ordinea şi liniştea publică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite