Peste 36.000 de persoane au donat în campania alpinistului Alex Găvan pentru Nepal. Banii au mers către reconstrucţia a două şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 36.000 de donatori au răspuns apelului lansat de alpinistul Alex Găvan, în urma cutremurului devastator din Nepal, din aprilie 2015. Astăzi, cei 106.576,68 de euro înseamnă reconstruirea a două şcoli, cu o capacitate maximă de 500 de copii.

“Marele cutremur a distrus, în Nepal, în jur de 5.000 de şcoli, punând aproape un milion de copii în situaţia de a nu îşi mai putea continua educaţia. Nu putem face diferenţa pentru o ţară întreagă, dar ştim, cu siguranţă, că, prin campania "Bucurie pentru Nepal", copiii din două comunităţi izolate din munţii Himalaya vor avea o şansă în plus pentru a-şi putea îndeplini potenţialul. Numai gândul acesta îmi umple sufletul de bucurie.” – a declarat Alex Găvan.

Lucrările de construcţie a celor două şcoli sunt derulate prin intermediul partenerului din Nepal, organizaţia Karuna-Shechen, fondată de Matthieu Ricard.

"În numele Karuna-Shechen, sunt extrem de bucuros să aduc la cunoştinţa tuturor oamenilor generoşi din România, care ni s-au alăturat în cadrul campaniei de ajutorare a victimelor cutremurelor devastatoare din Nepal, faptul că am finalizat prima fază a apelului de urgenţă, declanşat în timpul celor trei luni ce au urmat cutremurelor - am reuşit să venim în ajutorul a peste 210.000 de victime, din 620 de sate din Nepal. De asemenea, am început reclădirea celor două şcoli din sate izolate, mulţumită sprijinului acordat de români, ca    urmare a apelului de mobilizare iniţiat de Alex Găvan. Vă vom ţine la curent cu privire la evoluţia acestor lucrări, iar, pe această cale, ne exprimăm aprecierea profundă şi recunoştinţa pentru toată solidaritatea şi compasiunea de care aţi dat dovadă.” - a transmis din Nepal, Matthieu Ricard, Preşedintele organizaţiei umanitare Karuna-Shechen.

scoala nepal

Şcoala din Okhaldunga

Cele două şcoli care vor fi reconstruite, pe locul celor distruse de cutremur, vor putea găzdui până la 500 de copii, aflaţi în clasele I-VIII. Ambele şcoli se află la 135-190 de km de capitala Kathmandu. Şcoala primară Sthanika este situată în localitatea Satdobato, din districtul Gorkha, iar şcoala Gramodaya este situată în localitatea Tekanpur, din districtul Okhaldunga.

Campania “Bucurie pentru Nepal” / “Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia provocată de cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe alpinistul Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest. Majoritatea donaţiilor au venit de la persoane private care au răspuns apelului trimiţând SMS-uri, în valoare de doi euro, la numărul 8826, în reţelele Orange, Telekom, Vodafone; de asemenea, donaţii s-au putut face şi prin sponsorizări, transferuri bancare sau plăţi cu cardul, pe www.alexgavan.ro/nepal.

Suma de 106.576,68 de euro a fost transferată integral organizaţiei Karuna-Shechen. Banii din donaţii nu finanţează cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri a fost derulată pro-bono, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite