Patriarhia Română despre referendum:  BOR sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie, dar nu este nici iniţiatoarea, nici organizatoarea acţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Biserica Ortodoxă Română (BOR) „sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie“, a transmis, joi, instituţia printr-un comunicat. Totuşi, Patriarhia a ţinut să precizeze că nu este „nici iniţiatoarea, nici organizatoarea acestei acţiuni“.

În primul rând, Patriarhia Română face referire la atacurile care, potrivit instituţiei, au crescut virulent.

„Patriarhia Română constată cu îngrijorare creşterea frecvenţei şi a virulenţei atacurilor publice împotriva Bisericii Ortodoxe Române, în legătură cu demersul democratic al Coaliţiei pentru Familie privind modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definirea clară a noţiunii de căsătorie“, se arată în comunicatul transmis de instituţie.


De asemenea, Biserica Ortodoxă Română transmite că „sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie, în spiritul învăţăturilor creştine şi al valorilor fundamentale româneşti privind familia, ocrotirea şi creşterea copiilor, dar nu este nici iniţiatoarea, nici organizatoarea acestei acţiuni“.

Totodată, BOR adaugă că şi celelalte confesiuni creştine din România s-au declarat în favoarea acţiunii Coaliţiei pentru Familie, iar printre semnatari se numără şi multe persoane fără nicio confesiune religioasă.


„Demersul nu poate fi considerat în niciun caz retrograd, aşa cum în mod ignorant şi maliţios, este prezentat de către detractorii acestuia, câtă vreme între semnatarii şi susţinătorii săi se numără foarte multe personalităţi ale lumii ştiinţifice şi culturale“, mai precizează BOR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite