MEGApress - 10 ani

Trustul MEGApress, care editeaza ziarul ADEVARUL, aniverseaza 10 ani de la infiintare. Cu acest prilej, conducerea Societatii ADEVARUL adreseaza partenerului nostru de afaceri MEGApress felicitari,

Cred că în acest an, mai mult ca oricând, ar trebui să ne uităm la ce au însemnat cei 100 de ani de Românie modernă şi să învăţăm din ceea ce istoria se încăpăţânează să ne arate că trebuie să schimbăm. Sper să folosim oportunitatea Centenarului pentru a realiza cât de mult ne-a lipsit un proiect de dezvoltare solidă a ţării şi mai ales cât de tare ne-a plăcut să fim guvernaţi de tot felul de politicieni de mâna a doua.

acum 10 zile · comentarii (11)

„Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile.“

acum 10 zile · comentarii (16)

Mai toată lumea ştie ce ne lipseşte, ce nu merge cum ar trebui, ce-ar fi de sperat ca să ne reaşezăm măcar în condiţia normalităţii, dacă nu în aceea a funcţionalităţii optime. Stăm prost cu spitalele, cu şcolile, cu autostrăzile, cu prestaţia politică a guvernanţilor, cu prestaţia politică a Opoziţiei, cu legile şi cu respectarea lor, cu rigoarea profesională a gazetarilor etc.

acum 11 zile · comentarii (0)

Acum mai bine de 20 de ani, aveam medici generalişti. Erau bugetari cu salarii comparabile cu cele ale medicilor din spitale, lucrau în cabinete de stat, cu dotări minimale. Populaţia era arondata pe străzi, comune, sate etc. Sarcinile includeau supravegherea mamei şi copilului, pacienţii cu tuberculoza erau supravegheaţi etc.

acum 14 zile · comentarii (7)

De aproape 30 de ani, la încheierea emisiunilor tv şi la toate sărbătorile cu ciolan, imnul îi pofteşte pe români să se trezească. Somnul în care suntem adânciţi e fără îndoială „cel de moarte“ câtă vreme cântăm acest imn de atâtea zeci de ani şi nimeni nu pare încă să se fi trezit.

acum 14 zile · comentarii (18)

Începutul de an ne-a surprins în aceeaşi stare de război civil la care pare că nu mai putem renunţa orice s-ar întâmpla. În acest an sărbătorim Centenarul statului român însă în jurul nostru continuă să existe mai multe Românii, cu identităţi diferite, cu aspiraţii diferite şi cu frici diferite. În 2017, aceste Românii au demonstrat că nu pot sta la aceeaşi masă, că nu se înţeleg şi că parcă nu vorbesc nici măcar aceeaşi limbă.

acum 15 zile · comentarii (3)

În plin secol 21, mentalul colectiv românesc este dominat de numeroase idei şi credinţe despre hoţie ce ţin de perioada medievală (deşi, sunt convins că acestea nu se regăseau nici măcar în medievalitate în ţări europene ca Germania sau Anglia). Există câteva proverbe româneşti care dau seama de această tristă realitate, din care cel mai sugestiv, dar şi cel mai periculos, este cel care susţine că „hoţul neprins e negustor cinstit“.

acum 17 zile · comentarii (65)

„România este o ţară căreia nu îi plac miturile“ - a declarat sentenţios doctorul Mihai Lucan, cercetat de DIICOT, considerându-se nu doar nevinovat, ci un mit în viaţă. Numai că România şi românii nu au nevoie de mituri false, de mituri care îi fură şi îi omoară cu zile, ci de oameni de valoare, oneşti, morali care să facă ceva pozitiv pentru ţară şi cetăţenii ei.

acum 18 zile · comentarii (0)

Presa ultimelor săptămâni ale anului 2017 ca şi emisiunile informative din prima zi a Noului An au abundat în relatări despre ceea ce par a fi faptele mai mult decât reprobabile ale unui om căruia până în urmă cu câţiva ani i se închinau ode. La radio, la televiziune, în ziare.

acum 20 zile · comentarii (10)
Postari Recente