Contrabanda cu transfugi

In ziarul de ieri, am aratat usurinta cu care mii de transfugi "sparg" anual frontierele de Est si Sud ale Romaniei, fiind apoi luati in evidentele Oficiului National pentru Refugiati. Din cauza

Am o relaţie destul de strânsă cu Scandinavia. Am intrat în contact cu acest spaţiu acum mulţi ani şi, de asemenea, am locuit mai mulţi ani în Norvegia. De fiecare dată când ajung pe aceste meleaguri, descopăr câte ceva nou. Recent, mi-a fost dat să intru pentru prima dată într-o grădiniţă din Norvegia. Îmi sare în ochi programul pentru zilele de sărbătoare: prima pe listă este sărbătoarea de încheiere a Ramadanului, Eid.

acum 12 zile · comentarii (16)

Că am ajuns ieri la destinaţie cu două ore mai târziu nu mi se mai pare o ştire pentru CFR. Ştim că a fost cald afară şi că s-au dilatat şinele, aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, aşa cum mai ştim că o oră de întârziere a fost cauzată de caniculă şi o oră a fost întârzierea normală a trenului. Cei care circulă frecvent pe anumite rute pot să confirme: orele trecute pe bilet (atât la plecare, cât şi la destinaţie) sunt facultative.

acum 17 zile · comentarii (25)

Ion a fost bunicul meu. Om harnic şi la locul lui, bunicul era cel mai bun fierar al Comratului. Maria a fost bunica mea. Înainte de război, neamul ei decide să se mute la Galaţi, ceea ce o determină pe bunica mea să-şi convingă soţul să vândă tot şi să facă acelaşi lucru. Împreună cu cei 7 copii ai lor renunţă la tihna vieţii din Tighina şi se mută în oraşul-port de la Dunăre. O decizie pe care au regretat-o toată viaţa.

acum 18 zile · comentarii (92)

În Bucureşti avem o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Dintre aceştia, aproximativ 20% sînt copii şi tineri: 0-24 ani. Poate chiar 25%. Las statisticienii să vină cu date exacte. Ceea ce putem spune sigur este faptul că tinerii şi copiii reprezintă un procent foarte important al populaţiei Bucureştiului.

acum 19 zile · comentarii (9)

Zilele acestea, o fetiţă în vârstă de 9 ani, dintr-un sat gălăţean parcă uitat de lume, a fost răpită şi sechestrată de un individ de 42 de ani, consătean de-al ei. Copila a povestit cum a fost luată din faţa unui magazin, pe o ploaie violentă, i s-a pus cuţitul la gât şi apoi a fost închisă în locuinţa individului. Un ins fără ocupţie, fără familie, beţiv şi, pe deasupra, şi fost puşcăriaş.

acum 20 zile · comentarii (34)

Acum câteva zile o celebră cântăreaţă de muzică de petrecere a murit. Când spun celebră, am în vedere atât faptul că melodiile ei de pe youtube au chiar şi 2 milioane de vizualizări, dar şi faptul că viaţă ei privată, mai ales din momentul în care s-a aflat că suferă de o boală cumplită, a făcut deliciul presei

acum 25 zile · comentarii (49)

Foarte mulţi dintre cei care îşi caută un job şi ajung să candideze pentru unul care li se pare interesant se răzbună şi abandonează, adesea ostentativ, dacă au impresia că fata de la HR, omul de la firma de recrutare sau mai ştiu eu cine i-a tratat cum nu trebuie, le-a pus întrebări stupide, nu au înţeles nimic din ce au explicat ei sau pentru că, pur şi simplu, li s-a părut ca sunt „neprofesionişti“.

acum 26 zile · comentarii (64)

Duminică a murit un om. O chema Denisa şi probabil nu m-aş fi asociat cu ea dacă ar fi trăit şi drumurile noastre s-ar fi intersectat. Nu aş fi mers cu ea la film, la cafea, la shopping sau la petreceri. Poate era o persoană extraordinară, dar cel mai probabil nu ne-am fi împrietenit. Dar acest lucru nu înseamnă că eu, ca om, nu încerc o umbră de tristeţe la auzul morţii cuiva. În special, al cuiva tânăr şi care a suferit.

acum 27 zile · comentarii (22)

Texte esenţiale ale Scripturii amendează drastic obiceiul de a-i judeca pe alţii. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!“, „A vedea paiul din ochii altuia şi nu bârna din ochiul tău“, „A arunca piatra crezîndu-te fără de păcat“ sunt tot atîtea îndemnuri la răbdare, iertare, concentrare pe limitele proprii şi nu pe derapajele altora. Dar nu rezultă de nicăieri că trebuie suspendată şi judecata de sine.

acum 27 zile · comentarii (243)
Postari Recente