Săptămâna asta am primit nişte mesaje bizare de la un om pe care îl ştiu de mai mult de 20 de ani. Am înţeles imediat că şi el a trecut pragul fără întoarcere al nebuniei, ca mulţi alţii pe care i-am cunoscut de atâta amar de vreme de când fac recrutări. Ştiam că vor veni aceste mesaje într-o zi de la el.

acum 14 zile · comentarii (39)

Cele cinci sate ale Slătioarei au stat întotdeauna ca un ciorchine în jurul satului Olari, dar satul ca atare, cu multe cătune de olari şi vărari nu mai există de fapt, pentru că şi ultimul olar, Victor Gheorghiţă, s-a petrecut, sunt 10 ani de atunci, dacă nu şi mai mult, şi el vieţuia la începutul cătunului Potreşi, în capul unui pripor care ducea spre Hurezi şi care a şi dat, cu neamul lui, olari vestiţi ai ceramicii de Hurezi.

acum 16 zile · comentarii (2)

O declaraţie altminteri lucidă, făcută zilele trecute de unul dintre consilierii Ministrului Educaţiei, în privinţa capacităţilor cognitive ale elevilor din clasele I-VIII dezvăluie - fără să vrea, sunt convins - că îndoctrinarea religioasă pe linie ortodoxă a copiilor la şcoală este o acţiune cel puţin conştientă, dacă nu şi premeditată.

acum 17 zile · comentarii (167)

Ceea ce sunt, sunt datorită femeilor din viaţa mea! Tăria, profesionalismul, spiritul de sacrificiu, iubirea şi prietenia profundă de care am avut parte m-au transformat în omul care sunt astăzi. M-am născut pentru că mama mea a vrut, cu toate riscurile asumate, să mă aibă. Venirea mea pe lume a fost considerată de mama un răspuns a lui Dumnezeu la rugăciunile pe care le-a făcut în timpul când cel mai mare frate al meu ducea o luptă nedreaptă cu o formă agresivă de cancer.

acum 18 zile · comentarii (10)

Există o categorie de produse editoriale de larg consum pe care le-am putea eticheta drept „pop-psihologie”. Mă refer la majoritatea cărţuliilor motivaţionale şi la articolele care promovează aşa-numita gândire pozitivă, propagă diferite mituri gender, oferă sfaturi uşurele şi superficiale despre viaţa în cuplu şi alte dulcegării psihologice.

acum 21 zile · comentarii (10)

Joi am publicat un text, cu titlul „Testul Regelui Cioabă”, privind modul dubios, din punctul meu de vedere, în care Poliţia Română a înţeles să etnicizeze o metodă de furt prezentată pe afişe în RATB şi la intrarea blocurilor bucureştene (după cum am fost informat în urma publicării articolului), prin numirea acesteia de către autorităţi „Metoda – Pomana Regelui Cioabă”.

acum 22 zile · comentarii (29)

OUG nr. 13/2017 s-ar putea să aibă soarta unui „bampir” care, în lipsa ţăruşului înfipt în inimă, va reveni după un timp. Cum e posibil? Să vedem. Toată lumea a căzut de acord, cel puţin la nivel declarativ, că prin abrogarea Ordonanţei de urgenţă (OUG) nr. 13 prin OUG nr. 14, urmată de adoptarea unei legi pentru respingerea OUG 13 (Legea nr. 8/2017) şi a unei legi pentru aprobarea OUG nr. 14(Legea nr. 9/2017), problema care a agitat atât de mult opinia publică în luna februarie 2017 s-a rezolvat.

acum 24 zile · comentarii (0)

Vă cer opinia, în mod sincer, la ce vă gândiţi atunci când auziţi de „Regele Cioabă”? Şi vă mai rog să o faceţi şi argumentat! Probabil, unii dintre dvs. se vor gândi la un exotism opulent, la coroana de aur, la sceptrul din acelaşi metal, la purcei cu măru’n gură aşezaţi pe masa unor persoane ce mestecă şoriciul fraged cu dinţii de aur...

acum 24 zile · comentarii (39)

Forţa societăţii civile şi rolul său în apărarea statului de drept şi a bunei guvernări reprezintă un factor esenţial pentru consolidarea democratică a României. Prin promovarea şi continuarea luptei împotriva corupţiei, a abuzurilor şi a derapajelor democratice, protestele din România sunt un model pentru întreaga regiune a Europei Centrale şi de Sud-Est.

acum 24 zile · comentarii (1)

România este printre puţinele ţări din Europa care nu oferă nicio protecţie legală cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex. Aceeaşi Românie care era, în 2001, printre ultimele 3 ţări din Europa care a dezincriminat homosexualitatea. O istorie ruşinoasă a hăituirii persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender).

acum 24 zile · comentarii (52)

Guvernanţii nu fac o radiografie precisă, nu pun un diagnostic corect şi nu tratează cum trebuie această realitate rurală. Altfel, cum să pui în programul de guvernare, să dai reglementări şi să cheltui bani pentru alocarea de ambulanţe unor localităţi care n-au nici măcar un doctor, un cabinet medical şi unde singura asistenţă medicală este asigurată de ambulanţele de urgenţă?

acum 24 zile · comentarii (2)

Când Boc a vrut să taie din pensiile uriaşe ale şmecherilor din sistem, prin introducerea unui sistem unitar bazat pe contributivitate, micile ecrane au fost populate subit cu artişti unanim apreciaţi, care ar fi fost afectaţi şi ei de măsură. Evident, erau excepţiile din rândul pensionarilor de lux imorali, dar stratagema a funcţionat şi reglementarea a căzut şi sub presiunea opiniei publice.

acum 26 zile · comentarii (34)

Îmi scrie un amic plecat din ţară dar care citeşte cu atenţie presa: „După lecturarea (pe jumătate doar că mi-a venit greaţă şi e totuşi dimineaţa de week-end) ultimului jet de ură venit de la primul intelectual al ţării, am căzut pe gînduri pentru cîteva minute. Totuşi, genul ăsta de oameni sunt mai periculoşi decît orice politician made in Romania, indiferent că-i PSD, PNL sau UDMR. Ăia ştiu una şi bună. Bani şi putere. Nu se bagă la altceva.”

acum 26 zile · comentarii (91)
Postari Recente