#opreştemârlănia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia trece pe lângă el. Îi zâmbeşte dispreţuitor, o măsoară de sus până jos şi apoi se uită la curul ei. Probabil se gândeşte că ar merita o palmă peste fese sau măcar o ciupitură, dar este în rolul de domn, aşa că se abţine.

Femeia continua să meargă, un coleg al lui o urmăreşte şi îi spune şmechereşte că şi-ar dori de la ea sex oral. I-o spune mitocăneşte. El, împreună cu alţi trei colegi care aud asta, se strică de râs.

Femeia este şocată. Instinctul ei este să fugă. Se refugiază în colţul opus. Au mai fost colegi ai domnilor care au spus în acelaşi loc lucruri la fel de mârlăneşti. A mai văzut tot aici gesturi de smardoi de cartier.

Şeful celor trei, întrebat despre incident, e şi el uşor amuzat şi spune cu toată eleganţa de care este în stare că nu vrea să discute despre subiect.

Nu este dirigentele şantierului de la Ciorogârla, ci preşedintele Parlamentului. Cei trei sunt toţi senatori PSD, primul dintre ei fiind numărul 2 în cel mai mare partid din România.

Senatori PSD vorbind cu şi despre femei. În video-ul de mai jos sunt sub trei minute de comportament şi de limbaj grotesc, câteodată abject. Nişte ţopârlani agresivi şi violenţi, unii care sunt din 1990 în politică în poziţii de putere. Nu sunt singurii. Am dat peste sute de incidente de felul acesta în politica şi în mass-media românească. O dată pe lună voi încerca să public un video pe tema asta. E timpul să oprim mârlănia şi mârlanii. 

#opreştemârlănia nu este despre PSD. Mârlănia există peste tot în jurul nostru şi este promovată cu o inconştienţă stupefiantă de mass-media. Limbajul violent folosit la televizor de tot felul de vedete este replicat de cel puţin câteva sute de mii, dacă nu milioane de români. Adesea aceştia nu se opresc la agresiune verbală. Femeile şi copiii sunt adesea victimele abuzului fizic. Politicienii care ne conduc par a fi mai degrabă preocupaţi de a legitimiza abuzul decât de a-l combate. Ei nu fac mare lucru, dar noi putem încerca să schimbăm asta. Postaţi incidentele pe care le vedeţi/ştiţi cu #opreştemârlania. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite