O privatizare cât un referendum

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la urmă e capabil Guvernul Ponta să organizeze ceva, orice, fără să cadă urgent în ridicol?

Eşecul penibil al vânzării Oltchim începe să capete forma şi proporţiile circului de 52 de zile sfârşit cu ratarea lamentabilă a demiterii lui Traian Băsescu. Mascarada iscată de Dan Diaconescu de o săptămână a transformat în vodevil prima acţiune importantă a Guvernului Ponta, după referendum.

Remus Vulpescu, amfitrionul licitaţiei în care Dan Diaconescu a atins culmile audienţei, a dat din colţ în colţ duminică seară, la Naşul TV, când i s-a cerut să explice cum de a ajuns o persoană fizică să participe la vânzarea combinatului chimic. Iniţial a spus că legea îi interzicea să impună condiţii de participare, dar nu a indicat clar legea la care se referă. Apoi, câmd i s-a atras atenţia că nu există o astfel de lege, a explicat că putea impune condiţii, dar nu a dorit să facă asta din diverse motive mai mult sau mai puţin logice.

Luni, la prânz, prim-ministrul Victor Ponta a declarat pe un ton grav că Diaconescu nu are niciun ban, fără să explice cum de un individ fără bani a ajuns să câştige o licitaţie organizată de propriul guvern.

Situaţia începe să semene tot mai mult cu harababura de la referendum, când Guvernul nu era capabil să spună exact câţi alegători cu drept de vot sunt. În termeni fotbalistici, Ponta a centrat, a dat cu capul, a ratat cu poarta goală şi apoi a acuzat arbitrul pentru ratarea lui. Răspunderea uriaşă pentru eşecul demiterii lui Traian Băsescu a fost transferată, până la urmă, în cârca judecătorilor de la Curtea Constituţională, care au devenit ţapi ispăşitori pentru rateul politic al USL.

Este interesant de văzut pe cine va acuza Ponta pentru că Dan Diaconescu a parazitat mediatic licitaţia organizată de propriul guvern. Şi mai ales cum va explica celor 3.000 de angajaţi Oltchim că au ajuns fără voia lor figuranţi într-o telenovelă naţională cu DD Senzaţional în rolul principal. Încă o comedie de succes a casei de producţie USL.

Astăzi, Dan Diaconescu nu a venit cu banii şi a început să invoce tot felul de motive pentru a evita să achite cele 45 de milioane de euro promise la licitaţie. Se fac tone de speculaţii pe tema existenţei acestor bani. Nimeni nu ştie dacă DD plăteşte sau nu până la urmă. Culmea tupeului, acum Diaconescu strigă la Ponta să semneze contractul Oltchim.

Este un bâlci de nedescris provocat de o acţiune a acestui guvern, la care asistă din nou o ţară întreagă, exact ca la referendum.

Mălin Bot este redactor-şef  www.adevarul.ro


Citeşte şi alte
opinii de Malin Bot:

Escrocheria lui Dan Diaconescu

Râie comunistă

Ţiganii

Cetăţeanul complicat Dan Voiculescu

De ce stăm în genunchi?

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală



De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite