"Nu mai poate fi asistent maternal orice şomer"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panait, reacţionează după articolul din Adevărul, care a dezvăluit cum, la Buzău, un copil de un an a murit, iar altul e în comă, din cauza neglijenţei asistenţilor maternali. "Vom schimba

Panait, reacţionează după articolul din Adevărul, care a dezvăluit cum, la Buzău, un copil de un an a murit, iar altul e în comă, din cauza neglijenţei asistenţilor maternali. "Vom schimba legea, pentru că acum direcţiile pentru protecţia drepturilor copilului sunt singurele care au dreptul să identifice asistenţii maternali, să-i verifice, să-i pregătească şi să-i atesteze. O singură instituţie face toate aceste lucruri, ceea ce mi se pare total anormal. Până la sfârşitul acestui an vom implica organizaţiile nonguvernamentale care să-i pregătească, iar în momentul atestării să mai fie şi o parte neutră în atestarea lor. Curricula pentru instruirea asistenţilor maternali o vom face noi, la ANPDC, şi va fi obligatorie şi unică în întreaga ţară. Ne gândim şi la varianta în care ANPDC să fie implicată în aceste examene şi să fie vorba de concursuri la nivel naţional sau, când se va organiza examenul într-un anumit judeţ, în comisie să fie membri din alte judeţe", ne-a declarat secretarul de stat Bogdan Panait.
Acesta a precizat că, uneori, autorităţile ignoră apropierea dintre copil şi asistentul maternal. "Asistentul maternal primeşte un copil pentru că trebuie să-l primească, şi de multe ori i se impune acel copil spunându-i-se dacă-l vrei bine, nu-l vrei, nu-ţi dăm atestatul. Au fost astfel de cazuri. Vom impune reguli în aşa fel încât nu oricărui salariat care devine şomer să i se dea posibilitatea să fie asistent maternal. Direcţiile de protecţia copilului nu selectează întotdeauna asistenţii maternali pe criterii profesionale, pe criteriile impuse de normele Uniunii Europene", a mai afirmat Panait.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite