Noul logo turistic al României, criticat de străini: Câţi bani investeşte România să fie asociată cu o frunză verde?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea noului brand turistic al României a născut controverse, investiţia de 900.000 de euro ajungând şi în atenţia presei străine.

În viziunea lui Michael Brandtner, consultant de marketing strategic şi publicist, problema României nu constă în logo-ul ei turistic, ci în brandul de ţară, care nu este clar definit şi poziţionat pe piaţa turistică internaţională.

"Sloganul 'Explore the Carphatian garden' nu ajută cu nimic la formarea unui brand puternic de ţară, de vreme ce Carpaţii înşişi reprezintă un detaliu destul de neclar în minţile potenţialilor clienţi. E ca şi cum ai construi o casă pe nisip", scrie expertul, în cotidianul austriac Wirtschaftsblatt, citat de Deutsche Welle. 

Potrivit lui Michael Brandtner, frumuseţile naturale din România ar putea fi promovate sub un slogan care să stârnească interesul multor potenţiali vizitatori, cum ar fi: "Descoperiţi ţara lui Dracula".

"Când vedeţi piramidele vă gândiţi la Egipt. Când vedeţi o imagine cu Turnul Eiffel, automat vă gândiţi la Paris. Tower Bridge-ul duce imediat cu gândul la Londra, iar Statuia Libertăţii cu gândul la New York. Cam câţi bani are România de gând să investească pentru a fi asociată cu o frunză verde? Sloganul "Descoperiţi ţara lui Dracula" ar putea crea în mintea posibililor turişti o imagine clară despre România şi ar ajuta la consolidarea brand-ului de ţară", este de părere Brandtner.

Din 102 ţări luate în considerare, România ocupa doar locul 81 în Country Brand Index 2009, studiu care analizează şi evaluează deficienţele brandurilor de ţară şi identifică trendurile industriei mondiale de turism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite