Neregulile din unităţile de turism, sanţionate de inspectorii sanitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au dat amenzi de peste 230.000 de lei după ce, în urma unui control în tabere şi ştranduri, au găsit alimente ţinute în condiţii necorespunzătoare.

Inspectorii sanitari au controlat, în perioada iunie-iulie, 2.328 de unităţi de turism, 34 de unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, peste 200 de tabere de odihnă, precum şi 232 de la piscine şi ştranduri, de unde s-au recoltat 183 de probe de apă, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Inspectorii au găsit nereguli privind neasigurarea depozitării şi păstrării alimentelor în condiţii corespunzătoare, neasigurarea curăţeniei permanente şi neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, neprezentarea angajaţilor la examinările medicale periodice, lipsa apei curente sau a substanţelor dezinfectante. „Toate neregulile au fost sancţionate. Astfel, au fost aplicate 123 de amenzi în valoare de 236.500 de lei. De asemenea, a fost suspendată activitatea în 25 de unităţi, până la remedierea deficienţelor“, precizează Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite