Mucea, tartorele privatizării Petrom, e urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi Terorism cu privire la existenţa unei grupări de criminalitate organizată, constituită în jurul cetăţeanului bulgar Stamen Stancev, consultant al unei societăţi bancare internaţionale

şi Terorism cu privire la existenţa unei grupări de criminalitate organizată, constituită în jurul cetăţeanului bulgar Stamen Stancev, consultant al unei societăţi bancare internaţionale pentru afaceri derulate în România. Această grupare este formată din mai mulţi demnitari şi funcţionari publici din instituţiile cu atribuţii în domeniul privatizării. Reamintim că Dorinel Mucea este cel care a negociat contractul de privatizare a Petrom. În cazul în care aceste infracţiuni se dovedesc, contractul poate fi desfiinţat, conform specialiştilor în domeniu. Scopul grupării era acela de a obţine, în afara cadrului oficial, date şi documente de natură a periclita securitatea statului. De asemenea, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale şi pe numele lui Stamen Stancev. Alţi oficiali români implicaţi în această afacere, care au fost puşi sub acuzare, sunt Mihai Radu Donciu, consilier al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, cu responsabilităţi pe linia privatizării agenţilor economici din subordinea ministerului, dar şi Călin Mircea Flore, reprezentant permanent în România al unei societăţi de consultanţă bancară. Directorul Direcţiei Juridice a Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizare în Industrie din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, Robert Marius Neagoe, face şi el parte din această grupare, conform procurorilor. Neagoe este soţul preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Monalisa Neagoe, şi unul dintre cei mai bine plătiţi funcţionari din România. Consultanţii internaţionali Vadim Benyatov Don, Susak Michal şi Mustafa Oral sunt, de asemenea, cercetaţi pentru infracţiuni privind siguranţa naţională. Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, cei învinuiţi fiind audiaţi ieri timp de mai multe ore.

Mucea, consilierul lui Dan Ioan Popescu
Dorin Mucea şi Robert Neagoe au lucrat amândoi în Ministerul Economiei şi Comerţului în vremea lui Dan Ioan Popescu, Neagoe fiind la un moment dat şeful lui Mucea. Dorin Mucea a fost, pentru un timp, şi membru al Consiliilor de Administraţie de la Transelectrica şi Hidroelectrica, dar şi coordonatorul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în această ultimă calitate fiind membru al conducerii Petrom. Ascensiunea lui Mucea a urmat după cea de consilier al lui Dan Ioan Popescu. Mucea a fost implicat într-un scandal cu Astra Română. În 2005, Mucea a fost numit din partea guvernului în Consiliul de Administraţie al Petrom, celălalt reprezentant al Executivului fiind Sebastian Vlădescu, care între timp a renunţat la funcţie.Mircea Călin Flore este reprezentant permanent în România al băncii de investiţii Credit Suisse First Boston. De asemenea, reprezentant al CSFB este şi Vadim Benyatov Don, precum şi Michal Susak. CSFB a vrut să finanţeze Asociaţia Salariaţilor Petrom, în vederea achiziţiei acţiunilor destinate angajaţilor Petrom.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite