Moş Crăciun chel sărăntoc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre ruşinea lor, Dinamo şi Craiova, cândva echipe de top, au rămas de căruţă.

Moş Crăciun a fost zgârcit cu darurile destinate sportului nostru. Doar boxerul Bute a meritat un cadou strălucitor, titlul de campion mondial, deşi, ca să fim sinceri, centura sa supremă miroase mai mult a Montreal decât a Pechea.

Diaconu, în schimb, a fost bumbăcit de un negru ager şi musculos, ratând trofeul. Recul în handbalul feminin, unde naţionala noastră răscoaptă, cu o medie de vârstă ridicată, s-a cuibărit pe la poalele clasamentului.

Campionatul de fotbal s-a nivelat, neîmbucurător, de jos în sus. Plutonul fruntaşelor e consistent, degajând o mediocritate crâncenă. Spre ruşinea lor, Dinamo şi Craiova, cândva echipe de top, au rămas de căruţă. Moşiţi de atâţia veleitari, "câinii roşii" au ajuns o haită flămândă adulmecând izul altor stăpâni, mai fermi, dar şi mai omenoşi. Dinspre Bănie răzbat numai veşti rele.

Echipa e repudiată nu numai din scriptele autorităţilor, dar şi din sufletele suporterilor. De pe soclul său, marele Oblemenco priveşte compătimitor nişte tribune goale şi nişte jucători molâi şi dezorientaţi.

Mititelu s-a vrut un rebel falnic, dar a sfârşit ca un gropar neguros. Singura pătrunsă în primăvara europeană, Unirea, a căzut în labele Liverpool-ulului. Cum s-ar zice, Dan Petrescu se întoarce la ospăţul englezesc. Dar el nu-i optimist. Curaj, Dane! Aruncă cu praf de bărăgan în ochii părinţilor fotbalului!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite