Mona Segall : „În televiziune, cu niciun proiect nu mergi la sigur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mona Segall este omul din spatele emisiunilor de la Pro TV. De 14 ani, ea se ocupă de show-urile care aduc audienţe-record acestui post de televiziune. Producătoarea lucrează acum la „Dansez pentru tine“, dar a coordonat şi echipele de la „Alege ASIA“, „Vara ispitelor“ şi „Popstars“.

„Adevărul“: Spuneaţi în urmă cu ceva timp că sunteţi în căutarea unei emisiuni care ar putea înlocui „Dansez“. Aţi găsit-o? Cum ar arăta?

Mona Segall: Sigur că există soluţii pentru momentul în care „Dansez pentru tine“ îşi va fi trăit existenţa. Eu sper că momentul acela e încă departe. În televiziune însă, cu niciun proiect nu mergi la sigur, nu poţi să bagi mâna-n foc că o să fie un succes.

„Dansez pentru tine“ are tot ce îi trebuie unui show ca să fie iubit de publicul din România: glamour, emoţie, miză, reality şi entertainment. De aceea, va fi foarte greu de înlocuit pe piaţa românească de televiziune.


Cum explicaţi faptul că, în urmă cu câţiva ani, emisiuni ca „Alege ASIA“ şi „Popstars“ obţineau audienţe-record, care nu au mai fost egalate ulterior?

„Alege ASIA“ a avut o audienţă-record şi „Vara ispitelor“ a avut una dintre cele mai mari audienţe dintre show-urile produse de noi, însă „Popstars“ nu este un show care a performat ca audienţă şi nici nu a fost lider de piaţă pe segmentul lui, pentru că nu a avut aceeaşi miză ca „Alege ASIA“.

Pentru publicul din România nu e destul de puternică miza unui show ca „Popstars“; faptul că ţi se scoate un album după ce ai câştigat un concurs nu este garanţia succesului, nu demonstrează că ţi se va schimba viaţa, nu este împlinirea unui „American Dream“.

La „Alege ASIA“ însă, faptul că intri într-o trupă deja consacrată, una dintre cele mai tari din România, devine o supermiză şi trezeşte interesul audienţei. Deşi la „Popstars“ am avut mai multă experienţă, am cumpărat formatul şi a fost făcut identic, asta nu a contat, nu a reuşit să atingă recordurile de audienţă de la „Alege ASIA“.

Audienţele „Dansez pentru tine“ sunt mult mai mari şi mai longevive decât cele pe care le obţineau show-urile menţionate. Chiar dacă numerele vi se par mai mici, asta este doar pentru că s-a schimbat sistemul de măsurare a audienţei.


Se plictiseşte uşor publicul de la noi?

Publicul din România se plictiseşte uşor, dar se plictiseşte de formatele foarte stricte, cum ar fi game-show-urile. Atunci când există tot timpul alte poveşti, alte vedete, publicul poate fi ţinut în faţa televizoarelor. Cel mai important în cazul show-urilor tip reality este castingul.

Ce contează mai mult: postul TV sau modul în care este realizată o emisiune?

Postul TV începe să conteze atunci când emisiunile realizate pe acel canal - şi mai ales producţiile proprii - fac ca acel post să ajungă lider de piaţă.

Sunteţi superstiţioasă?

Sunt superstiţioasă şi am ritualuri, dar nu am avut până la „Dansez“. Unul dintre ele este că trebuie să dansez cu Edi, în fiecare vineri, înainte de a pleca în car, câţiva paşi din unul dintre stilurile care se dansează în seara respectivă.

Cât de mult contează popularitatea unei vedete care prezintă un show TV? V-aţi gândit să reîntregiţi familia Bănică la Pro TV?

Eu sunt producător, iar asemenea decizii se iau de către postul de televiziune pentru care se produc show-urile respective, şi nu de către firma care le produce. Ceea ce pot să spun este că nu despre popularitate este vorba, ci de farmecul, talentul şi charisma vedetei care prezintă show-ul.

Carieră

Mona Segall lucrează la Pro TV din 1995 şi a produs emisiuni precum „Ştii şi câştigi“, „Roata norocului“, „Preţul corect“, „Rişti şi câştigi”, „Vara ispitelor“, „Alege ASIA“, „Popstars“ şi „Serviţi, vă rog!“. În prezent, ea se ocupă de „Frumuseţe pe muchie de cuţit“ şi „Dansez pentru tine“.

image

Atunci când există tot timpul alte poveşti, alte vedete, publicul poate fi ţinut în faţa televizoarelor.

image


Mona Segall
producătoare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite