Ministrul Sanătăţii, Sorina Pintea, va vizita Centrul de Asistenţă Medicală Comunitară din satul Mironeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii România Miljana Grbic vor vizita luni, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii (7 aprilie), Centrul de Asistenţă Medicală Comunitară din satul Mironeşti, comuna Gostinari, judeţul Giurgiu.

Cei doi oficiali se vor întâlni cu echipa de asistenţă medicală comunitară din Gostinari şi cu beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală comunitară. Împreună cu aceştia, vor discuta despre activităţile Centrului, despre rezultatele programului, dar şi despre provocările şi obstacolele întâlnite de asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari în munca de zi cu zi, arată Ministerul Sănătăţii. 

„Asistenţa medicală comunitară cuprinde ansamblul de programe, servicii de sănătate şi acţiuni de sănătate publică, furnizate la nivelul comunităţilor, cu scopul creşterii accesului populaţiei şi, în special, a grupurilor vulnerabile la servicii esenţiale de sănătate, centrate pe activitatea de prevenire. La întâlnire vor participa şi autorităţile publice locale, precum şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană”, se arată în comunicat.

Sub sloganul „Sănătate pentru Toţi”, Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an marchează importanţa accesului tuturor la servicii esenţiale de sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite