Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, s-a prezentat la ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, s-a prezentat, luni, la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în legătură cu verificarea pe care au demarat-o inspectorii de integritate la adresa sa pentru conflict de interese.

Ministrul interimar al Educaţiei este verificat de inspectorii de integritate ca urmare a deciziei sale privind reţinerea din salarii a cotizaţiilor sindicale, demnitarul hotărând să se prezinte la ANI după ce a primit scrisoarea de înştiinţare referitoare la control, informează Mediafax.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, săptămâna trecută, că a fost anunţat de ANI că s-a declanşat o procedură de evaluare în cazul lui privind un posibil conflict de interese, fiind invitat să se prezinte la sediul instituţiei luni, la ora 12.00. Pop a declarat că a fost înştiinţat telefonic, de către Agenţia Naţională de Integritate, că s-a declanşat o procedură de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese în perioada exercitării funcţiei de demnitar public.

Potrivit articolului 253, indice 1, din Codul penal, fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la cinci ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durata maximă.

Liviu Pop a fost, începând cu luna ianuarie 2004, preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. În decembrie 2007, Pop a devenit secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Pop susţine că la numirea în funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social s-a suspendat din toate funcţiile sindicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite