Meteo: Vreme predominant frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile sâmbătă
Temperaturile sâmbătă

În timp ce în nord-vestul continentului presiunea va continua să crească, nucleul mobil de presiune ridicată din estul Europei Centrale se va tot deplasa spre sudul Câmpiei Ruse.

În acest timp, în nordul continentului şi în Europa Centrală, presiunea va scădea uşor, zone în care se va extinde depresiunea islandeză, iar în est se va menţine scăzută, situaţie în care vremea va fi foarte instabilă.

În zona ţării noastre, presiunea va creşte uşor, ceea ce va determina o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 21 şi 31 de grade, dar şi secetoasă.

Cerul variabil, mai mult senin noaptea, va fi ceva mai noros ziua, la munte şi în sud, unde vor fi condiţii ca, izolat, să plouă slab. Vântul, în general slab, va sufla moderat în sud-est.

Duminică: Vreme călduroasă



Dacă nucleul de presiune ridicată din estul Europei Centrale va continua să se deplaseze peste Câmpia Rusă şi se va uni cu un câmp de presiune ridicată din nord-vestul continentului, în vest şi în centru, presiunea va continua să scadă, situaţie în care depresiunea islandeză se va deplasa spre est, iar fronturile corespondente vor determina vremea instabilă, circulaţia se va orienta predominant dinspre sud, astfel încât va pătrunde aer cald.

La noi, în condiţii de presiune relativ ridicată şi a circulaţiei sudice, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul variabil va fi ceva mai noros spre seară şi noaptea în vestul ţării şi la munte, unde, pe arii restrânse, trecător, va ploua slab. Vântul va prezenta temporar intensificări în sud-vest, sud, est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade Celsius.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite