METEO Toamna îşi intră în drepturi. Specialiştii au emis o informare de vijelii, valabilă pentru toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O informare de ploi, valabilă de miercuri şi până joi, a fost emisă astăzi de meteorologi. Specialiştii au anunţat ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului. Cantităţile de precipitaţii vor ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla, izolat, chiar şi cu 70 de kilometri pe oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în perioada 3 septembrie, ora 11.00 – 4 septembrie, ora 15.00, va ploua, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte. 

În Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35-40 de litri pe metru pătrat. 

În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră, iar izolat, în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră.

Meteorologii au anunţat că unele intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, cu precădere în centrul ţării, dar cu viteze mai reduse şi pentru intervale scurte de timp.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

PROGNOZA METEO Temperaturi în scădere în următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor înregistra o scădere treptată, în timp ce aversele îşi vor face apariţia în a doua săptămână de toamnă.

Prognoza meteo pentru această toamnă. Cum va fi vremea până în luna noiembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în această toamnă vom avea parte de temperaturi ridicate în luna septembrie, dar şi în prima jumătate a lunii octombrie, însă apoi valorile termice se vor încadra în jurul celor normale ale perioadei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite