Masacru într-un sat din Serbia cu populaţie majoritară de etnie română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane au fost ucise prin împuşcare şi două grav rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat care şi-a pierdut controlul, într-un sat din Serbia locuit cu

Nouă persoane au fost ucise prin împuşcare şi două grav rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat care şi-a pierdut controlul, într-un sat din Serbia locuit cu preponderenţă de etnici români. Poliţia a arestat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, care se numeşte Nikola Radosavljevic.

Bărbatul, care se întorsese din Austria în satul său natal, în urmă cu o săptămână, a avut vi-
neri dimineaţă o dispută cu soţia, a explicat Milovic. El a luat o puşcă de vânătoare şi a plecat pe străzile din Jabukovac, trăgând timp de o oră în consătenii pe care i-a întâlnit.

Alertate, unităţi de poliţie, asistate de elicoptere, au pornit în căutarea bărbatului, înconjurând satul, care se află de cealaltă parte a graniţei cu România şi Bulgaria. Radosavljevic a fost arestat sâmbătă în zori într-un cimitir, după ce a încercat să se sinucidă. Toate cele nouă persoane au fost înmormântate în acelaşi timp, pentru că aşa au decis autorităţile.

Victimele sunt Draginja Borongici, în vârstă de 55 de ani, Branislav Borongici, 58 de ani, Persa Bankovici, 37 de ani, Veljko Georgevici, 58 de ani, Dragan Georgevici, 22 de ani, Srgean Bagikici, 15 ani, Anika Ceogici, 45 de ani, Marina Kutkurenovici, 75 de ani, şi Branislav Badejevici, 30 de ani.

Pro TV a transmis un reportaj de la faţa locului ce include mărturiile mai multor săteni care se exprimă în româneşte. "Dragul meu, copilul meu", se aude plângând o femeie, aplecată deasupra unui cadavru acoperit cu un cearşaf alb. O altă femeie arată în faţa camerei o alică deformată şi spune în româneşte că fata ei a fost ucisă cu acel glonţ. Un alt martor povesteşte, tot în limba română, cum a tras agresorul la întâmplare, iar o femeie declară că a ascuns-o pe soţia criminalului, care fusese bătută de acesta.

Medicul din comună a explicat că ucigaşul avea probleme grave de sănătate şi este o enigmă cum acest om avea drept de portarmă şi deţinea acasă o puşcă de vânătoare de mare calibru. Cei doi bărbaţi răniţi sunt în stare bună, au fost stabilizaţi şi se află în afara oricărui pericol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite