Marko Bela: "Salariile vor creşte cu siguranţă de la 1 ianuarie 2011"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Marko Bela revine cu o declaraţie referitoare la creşterea salariilor din sectorul bugetar. De această dată, la Arad, unde a declarat că salariile "vor creşte cu siguranţă de la 1 ianuarie" 2011, acest lucru fiind discutat deja în Guvern, urmând să se mai stabilească procentele.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a discutat în Guvern, inclusiv cu ministrul Finanţelor, despre creşterile salariale din sectorul bugetar, începând cu 1 ianuarie 2011, informează Mediafax.

Salariile vor creşte cu siguranţă de la 1 ianuarie, faţă de situaţia actuală, dar în ce măsură, în ce procentaj, nu ştim încă. Eventual vor creşte salariile mai mici într-o măsură mai mare, noi pentru asta optăm. Oricum vor creşte, chiar dacă nu vor reveni la acelaşi nivel cu cel de dinainte de reducere, a declarat Marko Bela.

Vicepremierul a precizat că salariile mici sunt considerate cele sub 1.000 de lei, care ar putea creşte cu un procent mai mare decât salariile situate peste acest nivel.

Avem 39 de miliarde de lei în fondul de salarii pentru 2011 în sectorul bugetar, sumă care este ca şi aceea din 2010, dar cu diferenţa că între timp am redus din personal, ceea ce ne dă posibilitatea să creştem salariile, a adăugat vicepremierul.

Marko Bela a spus că UDMR nu va mai accepta alte reduceri de salarii în următorii ani. Vicepremierul participă, la Arad, la manifestări comemorative dedicate celor 13 generali maghiari ucişi în 6 octombrie 1849.

Premierul Emil Boc declara, vineri seară, la postul public de televiziune, că salariul minim va creşte în 2011, când va fi recuperată şi "o bună parte" din banii pierduţi în acest an de către personalul bugetar.

Se va recupera o parte importantă din banii pierduţi în acest an de bugetari, dar atât cât ţara îşi permite, spunea Boc.

El a evitat să avanseze cifre concrete, arătând că proiectul legii salarizării unitare este în stadiu de elaborare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite