Mămici cu dosar penal pentru fraudă în postnatal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de muncă au descoperit că 48 de mămici dintre cele 136 suspectate că ar frauda statul, lucrau cu forme legale în timp ce primeau şi indemnizaţia de creştere a copilului. Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Galaţi, Niculina Olimpia Ralea, paguba se ridică la 80.000 de lei, iar cea mai mare sumă de restituit este 7.800 de lei.

În urma verificărilor s-a constatat că, în 88 de cazuri, a fost o eroare de contabilitate a firmelor unde acestea au lucrat înainte. Societăţile în cauză au depus din greşeală declaraţii la Casa de Pensii şi AJOFM.

Pentru 48 de persoane s-a emis decizia de imputare pentru sumele încasate cu titlu necuvenit. De asemenea, o parte dintre notificări au fost transmise către Administraţia Finanţelor Publice Galaţi şi se va trece la executare silită. Pentru nouă mămici s-a depus deja plângere penală pentru „fals în declaraţii", urmând ca procurorii să continue cercetările. Pedeapsa poate ajunge până la doi ani de închisoare. „În cazul acestor nouă am ajuns la concluzia că nu este vorba de o greşeală, ci de o fraudă intenţionată", a mai spus şefa AJPS. În judeţul Galaţi sunt 4.295 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite