Mama unui copil dependent de imunoglobulină: „Domnule Dragnea, aştept scuze pentru banii pe care i-am cheltuit cu tratamentul fiicei mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Mama unui copil dependent de imunoglobulină, vicepreşedinte al Aociaţiei Române a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare, scrie într-o postare pe Facebook că aşteaptă scuze de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru banii pe care i-a cheltuit cu tratamentul cu imunoglobulină al fiicei sale.

„Probabil şi familia Mariei, doamna de 69 de ani care şi-a pierdut viaţa în 2 decembrie 2017 din lipsă de tratament, aşteaptă şi ea scuze. Poate şi cei doi pacienţi care şi-au pierdut auzul din lipsa de imunoglobulina aşteaptă scuze”, a scris Otilia Stângă pe contul său de socializare. 

Reprezentanta pacienţilor adaugă că „poate toţi pacienţii din ţara asta aşteaptă scuze. De fapt, poate toată România aşteaptă scuze”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că cinci tipuri de imunoglobulină de află în depozitele Unifarm. 

„În acest moment, avem în depozit cinci tipuri de imunoglobulină. Din păcate, am avut semnale că în anumite spitale nu există. Vă este foarte clar că este vina managementului şi a celor care se ocupă cu achiziţionarea, inclusiv a farmaciştilor. În acest moment, avem imunoglobulină, avem Cisplatin în depozitele Unifarm şi cred că aţi observat - facem toate eforturile astfel încât să nu existe discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente. Managerul, prin contractul de management, trebuie să se asigure că există farmacia spitalului sau pacienţii au tot ce le trebuie”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit Agerpres. 

Imunoglobulinele au fost aduse în ţară prin intermediul Unifarm.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite