Lucian Bolcaş afirmă că Doru Ţuluş ar trebui arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele executiv al Partidului România Mare, Lucian Bolcaş, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că procurorul-şef al secţiei a II-a DNA, Doru Ţuluş, ar trebui arestat

Vicepreşedintele executiv al Partidului România Mare, Lucian Bolcaş, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că procurorul-şef al secţiei a II-a DNA, Doru Ţuluş, ar trebui arestat pentru abuzuri împotriva drepturilor omului.

"Cererea domnului ministru al Justiţiei privind demiterea şi înlăturarea din magistratură a acestui individ, pe care nu pot să îl numesc procuror, nu este întemeiată. Omul acesta trebuie arestat imediat pentru gravele abuzuri împotriva drepturilor omului pe care le-a săvârşit. Aceasta este singura soluţie rezonabilă în cazul Ţuluş", a spus el.

Bolcaş a mai opinat că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a făcut o cerere onestă, adresată preşedintelui României, de revocare a procurorului Doru Ţuluş.

El a apreciat, de asemenea, că "este înspăimântător" ca la nivelul DNA, un procuror şef de secţie să dea soluţii necunoscute Codului de procedură penală în cauze penale înregistrate.

Liderul PRM a mai fost de părere că o frază din raportul CSM a fost "insuficient dezbătută" şi anume cea referitoare la faptul că ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul acestui serviciu au efectuat activităţi circumscrise actelor premergătoare începerii urmăririi penale în cauze care nu erau înregistrate în dosare penale.

"Oricine poate să fie urmărit. Acest poliţist coordonat de domnul Ţuluş poate să ancheteze pe oricine, în stradă, pentru orice, nu mai avem legi care să fie respectate", a adăugat Bolcaş.

El a mai spus că situaţia actuală reprezintă ceva "incredibil nu pentru un stat democratic, ci pentru un stat totalitar în cea mai dură formă a totalitarismului. (...) Este moştenirea Monica Macovei, care iese la suprafaţă în toată urâciunea goliciunii sale".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite