Locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi. Ce condiţii trebuie să întrunească aceştia pentru a fi consideraţi candidaţii potriviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

32 de companii mari şi mijlocii oferă numeroase oportunităţi de carieră tinerilor absolvenţi de studii superioare în cadrul Târgului Virtual hipo.ro. Stagiile de practică şi experienţa anterioară sunt câteva dintre criteriile care le asigură candidaţilor un interviu cu potenţialii angajatori.

Concret, târgul virtual se desfăşoară în perioada 15 iunie - 13 august 2017 şi este destinat în special studenţilor şi masteranzilor, arată organizatorii. Mai exact, tinerii au la dispoziţie 50 de programe plătite de internship, trainee şi stagii de practică. 

Potrivit unui comunicat de presă, candidaţii cu studii superioare si 0-3 ani experienţă pot avea un start de succes în carieră în domenii de activitate, precum: Servicii&BPO, Auto, Bancar-Servicii Financiare, Consultanţă, Inginerie, IT&C, FMCG, Logistică, Tehnic, Farmaceutic, Publicitate&Media, Retail.  

Criteriile care îi duc pe tineri în faţa angajatorilor

Stagiile de practică, experienţa de lucru anterioară, specializarea de la facultate sau masteratul urmat precum şi cunoaşterea a două limbi străine le garantează succesul candidaţilor. 

Activităţile extracuriculare, implicarea în ONG-urile studenţeşti şi rezultatele academice bune cântăresc şi ele în faţa angajatorilor, arată studiul. 

Mai exact, raportul privind Piaţa forţei de muncă în 2017, realizat în ianuarie anul curent arată că 22,90% dintre angajatorii consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experienţa de lucru anterioară (20,7%), specializarea de la facultate sau masterul urmat (11.89%), cunoaşterea a două limbi străine (9.98%), implicarea în activităţi extracurriculare (9.98%), implicarea în ONG-uri studenţeşti (7.92%), rezultate academice bune (4.84%), studiile în străinătate (4.25%) si deţinerea de certificări/atestate (3.52%).

Tinerii trebuie să îşi creeze cont şi CV pe www.hipo.ro. Crearea contului se face atât prin completarea formularului, cât şi prin importarea datelor din Facebook sau LinkedIn. După logare, pot accesa platforma evenimentului şi pot aplica la oportunităţile de carieră potrivite profilului lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite