Judeţ cu judeţ:Un copil de 4 ani din Argeş a murit înecat în haznaua din curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Bacău au jefuit o benzinărie în 21 de secunde. Fondul de vânătoare de la Balc, judeţul Bihor, este în carantină după ce medicii veterinari au descoperit că o parte dintre mistreţii împuşcaţi aveau trichineloză. Primăria Botoşani a risipit 100.000 de lei pentru plombarea cu nisip a gropilor de pe străzi, întrucât „reparaţia“ a ţinut două zile.

ALBA. Procurori şi poliţişti de la Crimă Organizată Alba-Iulia au ridicat, ieri, peste 80 de persoane din judeţele Alba şi Hunedoara. Acestea sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism şi acţionau în România, Germania şi Italia.

ARAD. Toate instituţiile sanitare din judeţ se confruntă cu o criză de doctori, asistenţi medicali şi de infirmieri. Spitalul Clinic Judeţean lucrează doar cu jumătate din necesarul de personal.

ARGEŞ. Robert Mocanu (4 ani), din Răteşti, a căzut luni seară în haznaua neacoperită din spatele curţii. Tatăl lui l-a dus la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, dar medicii nu l-au putut salva.

BACĂU. Jaf în 21 de secunde. Doi tineri de 19, respectiv 22 de ani, au jefuit, luni, o benzinărie din Căiuţi. Ei l-au ameninţat pe angajatul staţiei cu un pistol de jucărie, o sabie şi un cuţit şi au luat 2.000 de lei. Tinerii au fost prinşi în câteva ore.

BIHOR. Fondul de vânătoare de la Balc este sub carantină după ce inspectorii sanitari au depistat trichineloză la şase dintre cei 160 de mistreţi ucişi de Ion Ţiriac şi invitaţii săi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ucigaşul cu BMW a fost prins. Ion Ştir (24 de ani), din Ciceu Poieni, rezident în Spania, a fost dat luni în urmărire generală, după ce a lovit mortal o femeie de 43 de ani. El s-a dus să-şi repare maşina, iar la service a spus că a dat peste un câine.

BOTOŞANI. Primăria Botoşani a cheltuit săptămâna trecută 100.000 de lei pentru plombarea cu nisip a gropilor de pe străzi. Şoferii spun că lucrările au fost plătite degeaba, deoarece găurile au reapărut în doar două zile.

BRAŞOV. Case la jumătate de preţ. Preţul pentru un metru pătrat de casă ridicată „la roşu" a scăzut sub 200 de euro, însă dezvoltatorii spun că nici aşa nu găsesc clienţi.

BRĂILA. Cristian Marcu este cel mai bogat sindicalist din judeţ. Lider al SED LEX şi şef al Serviciului de Colectare de la Finanţele Publice, el are două terenuri, o vilă în centrul Brăilei, un apartament, o maşină de lux şi mai multe conturi bancare.

BUZĂU. Cea mai bătrână femeie din ţară, în vârstă de 106 ani, este din localitatea Beceni. Ecaterina Găman vede şi aude foarte bine. Femeia îşi îngrijeşte singură gospodăria şi crede că secretul longevităţii este munca şi cei 11 copii pe care i-a născut. Din 1904 şi până acum a trăit o răscoală, două războaie mondiale şi o revoluţie.

CARAŞ-SEVERIN. Traficanţii din Moroasa mai rămân 30 de zile la arest. Cei opt tineri sunt acuzaţi de trafic, consum de droguri şi constituire de grup infracţional. Tribunalul Caraş-Severin le-a prelungit, ieri, mandatele pentru a treia oară.

CLUJ. Sute de şomeri şi absolvenţi şi-au depus, ieri, dosarele pentru ocuparea celor 20 de posturi de însoţitori de zbor scoase la concurs, la Cluj-Napoca, de compania aeriană maghiară WizzAir. 

CĂLĂRAŞI. Tomograful de la Spitalul Judeţean funcţionează doar trei zile pe săptămână, pentru că doar atunci sunt disponibili cei doi medici specialiști. Aparatura de ultimă generaţie este folosită marţea, joia şi sâmbăta, între orele 14.00 și 20.00.

CONSTANŢA. Înjunghiat de tată că nu se lasă de fumat. Gheorghe Chelbea (58 de ani) din Cumpăna a înfipt cuţitul în fiul de 28 de ani supărat că acesta nu renunţă la tutun. Cei doi s-au luat la bătaie şi au ajuns la spital, cu răni grave.

COVASNA. 200 de lei pentru un loc de muncă inexistent. Mai multe persoane din Sfântu Gheorghe sunt căutate de poliţişti după ce au păcălit 10 oameni, cărora le-au promis că îi duc la muncă în Germania.

DÂMBOVIŢA. 33 de şcoli din judeţ vor fi închise în urma restructurărilor din învăţământ care vizează aproape 300 de catedre. Este vorba de clasele care au mai puţin de 30 de elevi.

DOLJ. Oraş lăsat pradă frigului. Societatea de Termoficare din Calafat a rămas fără combustibil luni noapte, iar peste 10.000 de persoane şi Spitalul Municipal nu mai au căldură.

GALAŢI. Coloşii industriali pregătesc noi concedieri. Conducerea şantierului naval „Damen" va da afară 560 de angajaţi în ianuarie, după ce comenzile i s-au redus cu 75%. La ArcelorMittal vor fi disponibilizaţi peste 300 de angajaţi.

GIURGIU. Cod galben pe Dunăre. Specialiştii avertizează că, în ultimele zile, cotele fluviului în Portul Giurgiu se apropie de cota de atenţie, de 570 de centimetri.

GORJ. Un copil crescut la groapa de gunoi a învăţat să cânte la nai. După câteva zile de studiu, Vasilică Viţă (12 ani) interpretează la perfecţie o melodie din repertoriul lui Gheorghe Zamfir. Băiatul a fost înscris săptămâna trecută la Liceul de Muzică şi Artă din Târgu-Jiu, după ce şapte ani a locuit într-o cocioabă.

HARGHITA. Viscol la Sfânta Ana. Drumul de acces către zona turistică Lacul Sfânta Ana a fost blocat, ieri, de 17 arbori care au fost doborâţi de vânt pe drumul acoperit de zăpadă. Copacii au distrus şi cablurile telefonice.

HUNEDOARA. Colegii Lorenei Hurdea, adolescenta de 16 ani care s-a spânzurat din dragoste pentru profesorul său de matematică, vor fi audiaţi. Ei vor veni însoţiţi de părinţi în faţa comisiei Colegiului ,,Avram Iancu" din Brad.

IALOMIŢA. Parcul balnear din staţiunea Amara va fi refăcut aproape în totalitate cu bani europeni. La proiectul de circa patru milioane de euro, Uniunea Europeană va contribui cu trei milioane. Parcul va fi reabilitat în acest an.

IAŞI. Alertă falsă cu bombă la Poştă. Clienţii Oficiului Poştal din cartierul ieşean Păcurari au fost evacuaţi, ieri, în urma unui apel la 112. Angajaţii SRI au găsit o sacoşă abandonată în faţa clădirii, în care au găsit însă doar alimente.

ILFOV. Accident în lanţ cauzat de Ambulanţă. O Salvare care transporta un pacient de la Buzău la Bucureşti a lovit ieri o maşină de teren pe Drumul Naţional 1, în zona Băneasa. În accident au mai fost implicate două autoturisme.

MARAMUREŞ. Şi-a făcut biserică în curte. În satul Rus, Victoria Danciu (81 de ani) a ridicat un locaş sfânt din lemn chiar lângă casă. A început construcţia în urmă cu 16 ani, iar banii investiţi, 80.000 de lei, i-a obţinut din vânzarea terenurilor moştenite.

MEHEDINŢI. Procurorul Valeriu Medregoniu din Baia de Aramă este acuzat că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor după ce arma sa de vânătoare a fost găsită la un paznic din Corcova.

MUREŞ. La termenul de ieri al procesului permiselor din Argeş a fost audiat Florin Dragoş Galiceanu, considerat martor-cheie deoarece a furnizat informaţii importante pentru anchetă. El a povestit cum a obţinut permis de conducere pentru toate categoriile în schimbul a 4.500 de euro.

NEAMŢ. Magistraţii au respins ieri recursul făcut de Florentina Pungă şi Luigi Adamo, arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi că au terorizat o familie din Târgu Neamţ, căreia i-au pretins 28.000 de euro pentru a înceta ameninţările.

OLT. Decesele cauzate de gripa nouă au epuizat stocul de vaccin. În urma morţii a cinci persoane, peste 15.000 de oameni s-au înghesuit la cabinetele medicale pentru a fi imunizaţi.

PRAHOVA. Doi fraţi, Bogdan (35 de ani) şi Gheorghe Dumitrescu (52 de ani), din Urlaţi, au fost ucişi cu bestialitate de un prieten. Mihai Vişan (27 de ani) a stat cu cei doi la un pahar, iar la un moment dat şi-a amintit că le împrumutase acestora un casetofon. Nervos, i-a ucis cu flexul şi i-a tăiat cu un cuţit.

SATU MARE. Azil arhiplin. Singura speranţă pentru pensionarii din Satu Mare pentru a apuca un loc în sigurul azil din oraş este să moară unul dintre cei 190 de ocupanţi. Pe lista de așteptare se află 158 de vârstnici.

SĂLAJ. Proces fără sfârşit în cazul blocului care a sărit în aer la Zalău, în 2007. Litigiul dintre locuitorii blocului şi E.OnGaz a început în octombrie 2007, iar Curtea Constituţională a decis, ieri, că procesul se va relua în martie.

SIBIU. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică speră că în acest an vor începe lucrările de construcţie a Spitalului de Urgenţă, după patru ani de discuţii. Anul trecut, au fost alocaţi, de la Guvern, 440.000 de lei, bani care însă nu au fost folosiţi, întrucât nu s-a stabilit locul unde se va construi.

SUCEAVA. Umilinţă pentru înmatricularea maşinii. Cel puţin 1.000 de suceveni stau zilnic la coadă, aproximativ câte şapte ore, la Serviciul Înmatriculări Auto, pentru a se înscrie pe lista de aşteptare ca să obţină numere la maşini.

TELEORMAN. Paşaport nou, sediu nou. Inaugurarea noii clădiri a Serviciului Paşapoarte Alexandria are loc azi, când se va elibera primul act biometric din judeţ.

TIMIŞ. Soţia agentului de frontieră Tiberiu Sîrbu, ucis în luna octombrie de spărgători de maşini, va cere daune de peste 10.000 de euro criminalilor. Anchetatorii nu au finalizat încă dosarul.

TULCEA. Cuiburi de vulturi marcate cu GPS în Delta Dunării. Aproximativ 20 de perechi de vulturi codalbi, cea mai mare specie de acvilă din Europa pe cale de dispariţie, vor locui în cuiburi supravegheate prin satelit.

VASLUI. Poliţiştii au solicitat medicilor de familie din judeţ să prezinte o situaţie a pacienţilor care au permis şi suferă de boli incompatibile cu şofatul. Sâmbătă, un vasluian care a suferit o criză de epilepsie a provocat un accident în lanţ.

VÂLCEA. Medicii de familie stau la coadă pentru vaccinul A(H1N1). Zeci de doctori au venit la Direcţia de Sănătate Publică pentru a ridica fiecare câte 100 de doze de vaccin, întrucât numărul solicitărilor la cabinete este în creştere.

VRANCEA.  Constantin Pandele (38 de ani) din Mărăşeşti a fost găsit spânzurat, ieri, în curtea casei concubinei alături de care trăia de zece ani. Bărbatul s-a certat cu femeia pe care o bănuia că l-a înşelat cu un vecin. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite