Judeţ cu judeţ:„Autobuzul dragostei“ va circula la Bacău, astăzi, de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DOLJ
DOLJ

Poliţiştii braşoveni au găsit marfă de contrabandă de 50.000 de lei în rapidul Budapesta – Bucureşti. Consilierii judeţeni din Timiş vor să îndepărteze porumbeii de sediul instituţiei întrucât mizeria produsă de păsări a distrus faţada clădirii. Un om de afaceri tulcean a construit spaţii de închiriat pentru birouri chiar pe Dunăre.

ALBA. Peste 60 de maşini au fost casate în judeţ în primele două zile de la debutul programului Rabla. Unii proprietari au venit cu câte două-trei rable.

ARAD. Familia primarului Gheorghe Falcă a fost chemată ieri la audieri. La procesul de la Tribunalul Arad în care edilul este judecat pentru corupţie au fost audiaţi soţia edilului, Ela Falcă, şi socrul său, Gheorghe Seculici. Şedinţa a fost secretă.

ARGEŞ. Pe contrasens pe autostrada A1. Ion Ianculescu (64 de ani) a condus, ieri, aproximativ 30 de kilometri pe contrasens şi intrat într-o altă maşină. Şoferul inconştient şi pasagerul din dreapta au murit, iar alte patru persoane au fost rănite grav.

BACĂU. „Autobuzul dragostei" va circula astăzi la Bacău, de Dragobete, între orele 10.00 şi 14.00, pe traseul 22. Tot aici se vor oficia căsătorii de o zi.

BIHOR. Minerii de la Băiţa vor primi, până vineri, cei 150.000 de euro care reprezintă salariile totale pentru lunile decembrie şi ianuarie. Săptămâna trecută, ortacii s-au blocat în subteran timp de 48 de ore, în semn de protest.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cu mai puţin de o săptămână înainte de 1 martie, pe străzile Bistriţei au apărut, ieri, primele mărţişoare. Tarabele sunt amplasate în centrul istoric şi în Piaţa Decebal.

BOTOŞANI. Un adolescent de 16 ani din Botoşani a ajuns la Spitalul de pediatrie, după ce a consumat plante etnobotanice. Băiatul a spus că de un an consumă droguri uşoare, dar acum a fumat o doză prea mare.

BRAŞOV. Marfă de contrabandă de 50.000 de lei găsită în Rapidul Budapesta - Bucureşti. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare din Braşov au confiscat, ieri, de la trei bucureşteni, cafea, vin şi vitamine, pentru care nu aveau acte.

BRĂILA. Un copil de 9 ani din Brăila a murit înecat după ce s-a spart sub el gheaţa unui lac de la marginea oraşului. El s-a dat pe gheaţă, alături de un băiat de 10 ani, care a căzut şi el în apă, dar care a reuşit să iasă la suprafaţă.

BUZĂU. O sută de poliţişti pe urmele unui puşti speriat. Un băiat de 11 ani din Poşta Câlnău a lăsat un bilet în care spunea că se sinucide pentru că nu mai suporta să râdă de el colegii de clasă din cauză că era adoptat. Copilul a fost găsit în viaţă la 10 kilometri de locuinţă, după şase ore de căutări.

CARAŞ-SEVERIN. Traficanţii de droguri din Reşiţa rămân în arest. Cei opt reşiţeni arestaţi preventiv în noiembrie  2009 au primit ieri încă 13 zile de arest. Ei sunt acuzaţi de deţinere, consum şi trafic de droguri.

CĂLĂRAŞI. Campus universitar amenajat într-o unitate militară din Călăraşi. În fosta garnizoană vor sta, din vară, studenţi de la două universităţi din Bucureşti, care au filiale în Călăraşi.

CLUJ. Vremea primăvăratică a deschis terasele la Cluj-Napoca. În centrul oraşului, sute de clujeni au savurat, ieri, o cafea sau o bere la prima terasă deschisă anul acesta.

CONSTANŢA. Peste 400 de profesori şi cadre nedidactice vor fi concediate din toamna acestui an. Disponibilizările vor avea loc în urma deciziei de a se comasa mai multe şcoli din judeţ.

COVASNA. Protest la fabrica de ţigări din Sfântu-Gheorghe. Peste 100 de angajaţi au protestat ieri după ce fabrica şi-a pierdut licenţa, pentru că statul a impus o serie de obligaţii fiscale de care o scutise în urmă cu şase ani.

DOLJ. Zeci de iubitori de carte au venit, ieri, să cumpere volumele din colecţiile „Adevărul" expuse la Târgul Gaudeamus, deschis în foaierul Teatrului Naţional din Craiova. Târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 18.00.

DÂMBOVIŢA. Peste 160 de gospodării din localitatea Valea Lungă riscă să rămână izolate din cauza alunecărilor de teren care au afectat trei drumuri comunale şi podurile din zonă.

GALAŢI. Disponibilizare în masă la CFR. La 1 martie, peste 800 de angajaţi din sectorul Marfă vor fi concediaţi, din care 43% reprezintă personal administrativ. Aproximativ 30 de persoane au refuzat să primească deciziile de concediere, iar conducerea societăţii le-a trimis actele prin poştă. La 1 aprilie vor fi daţi afară şi 130 de lucrători de la CFR Călători.

GIURGIU. O locuinţă este în pericol de prăbuşire, iar alte trei sunt avariate în localitatea Călugăreni, în urma revărsării râului Neajlov.

GORJ. Obligaţi să returneze primele de Sărbători. Sute de foşti angajaţi ai Petrom şi Petrom Service au ieşit, ieri, în stradă după ce Curtea de Apel a decis ca aceştia să înapoieze drepturile băneşti câştigate în instanţă în 2007.

HARGHITA. Două asociaţii din Franţa, una din Italia şi alta din Marea-Britanie participă la proiectul Consiliul Judeţean de educarea a rromilor analfabeţi.

HUNEDOARA. Profesorul de matematică din cauza căruia s-a sinucis o elevă de 16 ani s-a întors la catedră. Alin Cioară spune că între el şi Lorena Hurdea nu a existat decât o relaţie dascăl-elev. El nu a predat două luni la Colegiul „Avram Iancu" din Brad.

IALOMIŢA. Tot mai mulţi locuitori ai oraşului Slobozia vor să dea în judecată Consiliul Local, nemulţumiţi de calitatea apei potabile. Ei acuză autorităţile că nu fac nimic pentru înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă.

IAŞI. Bătrân de 76 de ani acuzat de proxenetism. Iacob Maxim este bănuit că şi-a transformat casa din Târgu Frumos în bordel. Fetele erau racolate chiar de el, iar unele sunt minore. El este cercetat pentru trafic de minori şi proxenetism.

ILFOV. Numărul persoanelor internate la Spitalului Judeţean după ce au suferit accidente vasculare s-a dublat în ultimele săptămâni. Medicii au spus că au câte opt cazuri pe zi, faţă de 3-4 câte erau înainte.

MARAMUREŞ. Mănăstirea Habra şi 12 gospodării din localitatea Groşi, aflată la şase kilometri de Baia Mare, riscă să rămână izolate din cauza alunecărilor de teren. Drumurile s-au îngustat cu cel puţin doi metri, iar circulaţia este periculoasă.

MEHEDINŢI. Reprezentanţii CFR au anunţat că lucrările de refacere a terasamentului în dreptul localităţii Balota vor dura cel puţin două luni, din cauza lipsei fondurilor şi a accesului dificil al utilajelor. Calea ferată a fost afectată de o alunecare de teren.

MUREŞ. Poliţist cercetat pentru şantaj. Agentul Biro Sânpetrean Sandor, din comuna Bereni, este anchetat, alături de administratorul unei firme din localitate, pentru că i-ar fi cerut 2.000 de euro unei persoane ca să nu-i deschidă dosar penal pentru conducere fără permis.

NEAMŢ. S-au înmulţit buticarii de cartier. Peste 130 de investitori şi-au înregistrat, de la începutul anului, firme noi la Registrul Comerţului. Majoritatea sunt profilate pe micul comerţ cu alimente sau cu obiecte de uz casnic.

OLT. Familia bărbatului ucis de un taximetrist cere arestarea asasinului. Fiul şi soţia lui Oprea Marcu, din Caracal, omorât în trafic de Marius Duţă, sunt indignaţi de cercetarea criminalului în libertate.

PRAHOVA. Elevii şcolii generale din Azuga s-au întrecut, ieri, la Cupa Jandarmeriei la schi. 80 de copii cu vârste între 6 şi 13 ani au participat la competiţia câştigată de Alexandra Vlaşcu (9 ani).

SATU MARE. Tinerele din Negreşti Oaş află în această seară, de Dragobete, secretele iubirii de la bătrânele satului, la o şezătoare. Femeile se întâlnesc la Casa de Cultură, unde discută despre dragoste şi se fac descântece de aflat ursitul. În zona Codrului, femeile nu sacrifică păsări pe motiv că în această zi acesteaîşi găsesc perechea.

SĂLAJ. Peste 20 de copii din localitatea Motiş s-au îmbolnăvit de hepatită acută de tip A. 14 dintre ei sunt elevi ai şcolii generale, iar alţi şapte sunt de la grădiniţă.

SIBIU. Prima fabrică de biogaz din ţară va fi deschisă la Roşia. Investiţia de 10 milioane de lei a firmei germane Energie 3UG se va finaliza la finele anului 2011. Se vor înfiinţa 200 de locuri de muncă.

SUCEAVA. Verdict în cazul maidanezilor ucişi. Cei peste 100 de câini comunitari găsiţi morţi pe străzile Sucevei, în urmă cu 10 zile, au fost otrăviţi cu stricnină. Poliţiştii nu i-au prins pe făptaşi.

TELEORMAN. Peste 3.700 de pachete de ţigări produse în Republica Moldova şi Ucraina şi peste 1.400 de litri de alcool contrafăcut au fost găsite la o firmă din Roşiorii de Vede, după un control al comisarilor Gărzii Financiare.

TIMIŞ. În război cu porumbeii. Consilierii judeţeni vor să îndepărteze păsările de sediul instituţiei, întrucât mizeria produsă de acestea a distrus faţada clădirii. Edilii sunt dispuşi să cheltuie 6.000 de euro pentru achiziţionarea unui aparat care să le sperie.

TULCEA. Un afacerist tulcean a construit spaţii de închiriat pentru birouri pe Dunăre. Construcţiile sunt ancorate pe faleză şi sunt utilate cu apă curentă, internet şi aer condiţionat. Un metru pătrat se închiriază cu 10 euro.

VASLUI. Coadă la doctor pentru a renunţa la ţigări. Peste 250 de vasluieni s-au înscris, de la începutul anului, în programul anti-fumat al Direcţiei de Sănătate Publică. Numărul este dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2009, iar jumătate dintre pacienţi renunţă la viciu.

VÂLCEA. Primăria din Râmnicu Vâlcea „îngroapă" reţelele de cablu. Consilierii locali au hotărât, ieri ca, în cel mult doi ani, toţi operatorii de cablu să-şi mute firele şi fibra optică de pe stâlpi în reţeaua subterană Netcity, construită pe bani europeni.

VRANCEA. Patronii micilor firme îşi falimentează afacerile şi se constituie în Persoană Fizică Autorizată pentru a nu plăti impozitul minim anual. Din cei peste 1.200 de comercianţi din judeţ, 4.800 sunt persoane fizice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite