Judeţ cu judet: Verdict la BCR Curtici, judeţul Arad: 168 de persoane vor face închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef de la Permise Bacău a primit trei ani de închisoare pentru mită. Spitalul Judeţean Constanţa are de ieri cea mai modernă unitate de primire a urgenţelor din ţară . Parcul de vacanţă Hermes, Slobozia, găzduieşte în acest weekend Concursul Internaţional de Frumuseţe Canină. Locuitorii comunei Horia, judeţul Tulcea, îşi aleg mâine un nou primar .

ALBA. Omul de afaceri Dorel Tamaş, patronul mai multor firme aflate în faliment sau insolvenţă, acuzat de înşelăciune şi spălare de bani, a primit ieri mandate de arestare pentru 30 de zile.

ARAD. Magistraţii au dat ieri verdictul în dosarul BCR Curtici. Din cele 168 de persoane care au luat ilegal împrumuturi de 2,6 milioane de euro, 139 au primit câte zece luni cu suspendare, în vreme ce capii afacerii au primit între şase şi opt ani, cu executare.

ARGEŞ. Cadavrul unui bărbat a fost găsit, ieri, plutind pe lacul de la barajul Budeasa. Poliţiştii sunt de părere că bărbatului, care avea 70 de ani şi venise la pescuit, i s-a făcut rău şi a căzut în apă.

BACĂU. Comisarul Virgil Ardeleanu, fostul şef al Serviciului de Permise Auto Bacău, s-a prezentat ieri la poliţie şi a cerut să fie arestat. El a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru mită.

BIHOR. Trupa Hotel FM, reprezentanta României la concursul Eurovision din acest an, a primit sprijin financiar în valoare de 12.000 de lei, din partea Primăriei Oradea, pentru a putea acoperi o parte din cheltuielile cu participarea la competiţia europeană.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Localnicii din Teaca au protestat ieri faţă de transformarea Centrului de Sănătate din localitate în azil. Au participat printre alţii şi primarul comunei, Iustian Damian Muntean, dar şi consilierii locali.

BOTOŞANI. Clădirea construită ilegal în Vama Rădăuţi Prut va fi demolată. Nimeni nu şi-a asumat dreptul de proprietate, iar autorizaţiile de construcţie sunt inexistente. Imobilul a fost construit de fostul şef al vămii, Ovidiu Paşalău.

BRAŞOV. Peste 300 de micuţi de la şcolile şi grădiniţele din Braşov i-au vizitat pe jandarmi, ieri, de ziua lor. Copiii au văzut tehnica şi armamentul jandarmilor şi au asistat la câteva exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenţie şi dresaj.

BRĂILA. De două ori mai multe cazuri de violenţă în şcolile şi liceele din Brăila. Aceasta este concluzia unui raport prezentat în faţa consilierilor judeţeni, ieri, de către reprezentanţii Poliţiei. Oamenii legii au semnalat că, în acest an, s-au înregistrat 40 de agresiuni, multe dintre acestea în unităţile şcolare unde nu sunt paznici angajaţi.

BUZĂU. Crescătorii de ovine din pieţele buzoiene spun că producţia este mult mai mare decât anul trecut înainte de Paşte, astfel că vând carnea de miel începând cu 15 lei kilogramul, cu 3 lei mai puţin faţă de 2010.

CARAŞ-SEVERIN. Administraţia locală a municipiului Reşiţa a plătit 500 de euro pentru a se înscrie în Asociaţia Europeană a Oraşelor cu Carnaval. Astfel, localitatea va fi singura din ţară care va putea găzdui de anul viitor carnavale internaţionale, similare celor mult mai cunoscute de la Veneţia (Italia), Rio de Janeiro (Brazilia) sau
Rijeka (Serbia).

CĂLĂRAŞI. 100 de elevi alături de 37 de jandarmi vor planta astăzi copaci în Vâlcelele, în cadrul Concursului EcOprovocarea.

CLUJ. Procesul prin care IPS Bartolomeu cerea statului român despăgubiri de 800.000 de euro pentru perioada petrecută în detenţie a fost suspendat. Avocatul fostului mitropolit nu a găsit niciun moştenitor care să continue cauza.

CONSTANŢA. Spitalul Judeţean Constanţa are, începând de ieri, o nouă Unitate de Primire a Urgenţelor. Noul salon este dotat cu aparatură modernă şi este cel mai mare din ţară. Investiţia a fost de 970.000 de lei.

COVASNA. Şeful de post al Poliţiei din Băţanii Mari, Viorel Paştină, a fost desemnat Poliţistul Anului în judeţ. El a salvat de la moarte o femeie şi o fetiţă, în timpul inundaţiilor de anul trecut.

DÂMBOVIŢA. Peste 300 de târgovişteni aproape s-au călcat în picioare ieri pentru a fi siguri că beneficiază de o promoţie la detergent.

DOLJ. Carderi după gratii. Trei craioveni, membri ai unei reţele de falsificatori de carduri care opera în Italia, Germania, Olanda şi Franţa, au fost reţinuţi ieri. Alte două persoane au primit mandate de arestare în lipsă. 

GALAŢI. Au renunţat la femeile de serviciu. Curăţenia din Primăria Galaţi va fi făcută  de o firmă din Bucureşti căreia i se vor plăti 90.000 de lei pe an. 14 firme au participat la licitaţie.

GIURGIU. Localităţile Iepureşti şi Ogrezeni au rămas singurele din ţară în care gropile de gunoi rurale neconforme cu standardele europene n-au fost închise.

GORJ. Sute de mineri rămaşi şomeri. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a concediat ieri 309 angajaţi, dintre care 256 lucrau în subteran. Fiecare dintre disponibilizaţi va primi 29.000 de lei drept salarii compensatorii.

HARGHITA. Primul caz de infectare în judeţ cu virusul A(H1N1) a fost confirmat la Topliţa. Femeia diagnosticată cu gripă porcină a fost internată la Târgu-Mureş.

HUNEDOARA. Conducerea Primăriei Petroşani a somat familia lui Nicolae Guţă să demoleze imobilul pe care îl deţine în municipiu pentru că se află într-o stare avansată de degradare.

IALOMIŢA. Începând de astăzi, parcul de vacanţă Hermes va găzdui cea de-a VI-a ediţie a Concursului Internaţional de Frumuseţe Canină. La startul acestei competiţii se vor alinia peste 700 de patrupede din România şi din alte opt ţări europene.

IAŞI. Ecograful Spitalului Târgu Frumos, în valoare de 27.000 de lei, a fost furat. Aparatul a dispărut noptea trecută, după ce unitatea a fost închisă, aşa cum a solicitat Ministerul Sănătăţii.

ILFOV. O grupare de hoţi specializată în furturi din societăţi comerciale şi de pe şantiere a fost destructurată de oamenii legii. Bărbaţii operau în nordul Capitalei şi în mai multe localităţi ilfovene. Prejudiciul total depăşeşte 70.000 de lei.

MARAMUREŞ. Localnicii din Baia Mare îşi vor alege un nou primar la 8 mai. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce fostul edil, Cristian Anghel, a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu.

MEHEDINŢI. Control din confuzie. Prefectul Ion Mîţu a dispus verificări la Direcţia pentru Cultură, acuzând că, în 2010, pe lista monumentelor istorice au fost incluse 569 de noi obiective. În realitate, 569 este numărul total al poziţiilor din lista actualizată, cu şase mai puţine decât în 2004.

MUREŞ. Primul hotel de cinci stele din oraş a fost inaugurat ieri la Târgu-Mureş. Plaza Business&Spa, construit pe scheletul fostului hotel Transilvania, a costat 7 milioane de euro.

NEAMŢ. Albia Cuejdiului, râul care traversează oraşul Piatra Neamţ, va fi modernizată cu 42 de milioane de lei. Peste apă se va face un pod de beton şi vor fi amplasate platforme peste care se vor amenaja 151 de locuri de parcare şi spaţii verzi. Lucrările durează 14 luni.

OLT. Plătiţi să ia lecţii de turism. Aproape 300 de şomeri au fost selectaţi să ia parte la cursuri de calificare pentru angajarea la pensiuni sau hoteluri, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Ei vor beneficia de cazare şi transport gratuite şi vor primi indemnizaţii lunare de 500 de lei.

PRAHOVA. Doi prahoveni au fost trimişi în judecată pentru proxenetism, trafic de minori şi prostituţie. Nicu Valentin Alecu şi Marius Tănase sunt acuzaţi că, în perioada 2009-2011, au obligat să se prostitueze fete cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

SATU MARE. Andrei Lakatos (48 de ani) şi Csokor Lorant (30 de ani) din Carei, cunoscuţi membri ai reţelelor de contrabandă cu ţigări, au fost prinşi în flagrant joi în timp ce primeau 5.000 de lei de la un bărbat. Acesta era şantajat de cei doi cu fotografii care-l înfăţişau întreţinând relaţii sexuale cu minore.

SĂLAJ. Fostul angajat al BCR Jibou care a sustras peste un milion de lei din conturile clienţilor a fost pus ieri în libertate, după ce timp de aproape patru luni s-a aflat sub arest preventiv. Procurorii au făcut recurs.

SIBIU. Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu vor cumpăra şapte maşini prin Programul „Rabla", după ce vor fi casate tot atâtea autovehicule din parcul auto al instituţiilor. Valoarea totală a investiţiilor depăşeşte 547.000 de lei.

SUCEAVA. Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Suceava au înfiinţat de ieri o linie de gardă specială, care funcţionează non-stop. Bolnavii pot chama un medic oricând, iar consultaţiile sunt gratuite.

TELEORMAN. Pregătirile pentru  începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Alexandriei au intrat în linie dreaptă. Consilierii locali au trecut ieri un teren de 566 mp în folosinţa Companiei Naţionale de Drumuri pentru construirea şantierului.

TIMIŞ. Mai multe cămine de studenţi din Complexul Studenţesc din Timişoara au fost evacuate ieri dimineaţă, după ce a explodat o ţeavă de gaz, din cauza unor acumulări în subteran.

TULCEA. Chemaţi la urne. Mâine, locuitorii comunei Horia îşi aleg un nou primar. Fostul edil, Adrian Duţoiu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

VASLUI. Consilierii locali din Bârlad au făcut o rectificare bugetară pentru a-şi cumpăra o maşină de teren în valoare de 16.000 de euro. Oamenii se plâng însă că primarul nu a găsit bani pentru alte investiţii, mult mai mici.

VÂLCEA. Un incendiu a izbucnit ieri la o fabrică de vopseluri din comuna Mihăeşti. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale, reuşind să stingă flăcările după o oră. Pagubele sunt estimate la 100.000 de lei.

VRANCEA. Poliţist trimis în judecată după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,45 grame la mie. Agentul Cătălin Ionuţ Dorin (29 ani), ajutorul şefului de post din comuna Păuneşti, a intrat cu maşina într-un TIR parcat pe marginea DE 85.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite