Judeţ cu judeţ: Serviciul de Ambulanţă Neamţ oferă, din această săptămână, consultaţii la domiciliu, în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CONSTANŢA
CONSTANŢA

Aproape jumătate dintre angajaţii Universităţii din Piteşti sunt siliţi să dea înapoi primele de vacanţă luate anul trecut. Nouă vânători italieni au fost prinşi când împuşcau ilegal ciocârlii în zona protejată Balta Tătaru, Brăila. Peste  350 de angajaţi de la Electroputere Craiova au fost daţi afară de la 1 octombrie.

ALBA. Peste 500 de profesori de la ţară, lăsaţi fără salarii. 21 de primării din judeţ nu au bani pentru plata lefurilor, chiar dacă acestea au fost reduse cu 25%.

ARAD. Protest pentru Podul Traian. Reprezentanţii a două organizaţii nonguvernamentale din Arad au trimis o petiţie autorităţilor române şi celor europene în care cer salvarea monumentului, după ce au aflat că va fi construit un alt pod.

ARGEŞ. Aproape jumătate dintre angajaţii Universităţii din Piteşti sunt siliţi să dea înapoi primele de vacanţă. Fiecare dintre cele peste 450 de persoane au de returnat între 1.500 şi 1.700 de lei.

BACĂU. Judecători trecuţi în pomelnic. Angajaţii unei firme din Bacău au scris un pomelnic în care au trecut numele celor şase magistraţi care au judecat procesul prin care firma şi-a pierdut sediul şi a dat faliment.

BIHOR. Peste o sută de voluntari din Irlanda de Nord şi România au început, de ieri, să construiască 12 locuinţe. Casele ar trebui ridicate în cinci zile şi vor fi locuite de persoane cu venituri mici.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproape 50 de străzi nemodernizate din cartierele noi ale oraşului Bistriţa vor fi reabilitate până în 2012. Consiliul Local va contracta un credit de zece milioane de euro pentru lucrări.

BOTOŞANI. Casele sinistraţilor din Dorohoi sunt încă fără acoperiş. Deşi lucrările la aproape 300 de locuinţe au început încă din august, nu au fost livrate toate materialele. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai trebui încă şapte milioane de lei.

BRAŞOV. Spectacol de dans cu persoane cu dizabilităţi. Astăzi va avea loc, la Braşov, premiera piesei „West Side Story", care va reprezenta România, între 16 şi 21 octombrie, la Forumul european al modei adaptate de la Tours (Franţa).

BRĂILA. Nouă vânători italieni, cu vârste între 27 şi 68 de ani, au fost prinşi când împuşcau ilegal ciocârlii în zona protejată Balta Tătaru. În trei ore, italienii doborâseră 155 de păsări. Ei s-au ales cu dosare penale.

BUZĂU. Cai pursânge englez, la preţ redus. Din cauza problemelor financiare, herghelia de la Cislău a fost nevoită să vândă 16 cai de rasă cu doar 1.000 de dolari bucata, de zece ori mai puţin decât preţul de pe piaţa internaţională.

CARAŞ-SEVERIN. Anul universitar a început la Reşiţa cu 50% mai puţini studenţi. Tinerii au ocupat doar locurile subvenţionate de stat, iar cele peste 1.000 de locuri cu taxă de la Universitatea „Eftimie Murgu" au rămas libere.

CĂLĂRAŞI. Muzică folk la Călăraşi. Festivalul „Chitara Dunării" va avea loc între 22 şi 24 octombrie, iar pentru înscriere participanţii trebuie să trimită CD-uri cu două piese la Centrul Cultural.

CLUJ. Televizoare LCD, instalaţii de climatizare şi acces în camere pe bază de cartele. Acestea sunt câteva dintre dotările noului cămin pentru medicii rezidenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj. Camerele au câte două paturi, baie proprie, sunt echipate cu frigidere şi au acces la internet. Cazarea costă 240 de lei pe lună.

CONSTANŢA. Peste 2.000 de studenţi au ascultat imnul naţional şi mesajul de „bun venit" transmis ieri de conducerea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân". În anul universitar 2010 - 2011 sunt 500 de „boboci".

COVASNA. Festival Instrumental de Legume, la Sfântu Gheorghe. Morcovi pe post de beţe de tobă, varză care scoate sunete sau dovleceii muzicali vor fi vedetele festivalului de la 15 octombrie, la care vor cânta formaţii din ţară şi din străinătate.

DÂMBOVIŢA. Aproape 20 de elevi din judeţ au fost trimişi acasă după ce medicii au descoperit că aceştia au păduchi.

DOLJ. Peste  350 de angajaţi de la Electroputere Craiova au fost daţi afară de la 1 octombrie, după ce alţi 500 şi-au pierdut locul de muncă de la începutul anului. Uzina de locomotive datorează statului 30 de milioane de euro.

GALAŢI. 30 de profesori şi 20 de directori de şcoli au început, ieri, un inedit proiect educaţional: Bacalaureatul Internaţional. În opt luni, ei vor învăţa cum să le predea elevilor care la finalul licelului vor da un examen recunoscut peste hotare.

GIURGIU. Opt camere de supraveghere vor fi montate în Vama Giurgiu, în cabinele celor care încasează taxa de pod. În acest an s-au încasat 15 milioane de euro din taxa de pod, după instalarea sistemului de supraveghere exterioară.

GORJ. Aproape 600 de membri ai Ligii Pensionarilor au dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii şi au deschis o acţiune şi la Curtea Constituţională în care cer majorarea punctului de pensie de la 732 de lei, la 831 de lei.

HARGHITA. 13 itinerarii turistice din judeţ au fost omologate de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Rurale. Până acum au fost reabilitate trasee turistice cu o lungime de peste 100 de kilometri, iar alţi 100 de kilometri sunt în lucru.

HUNEDOARA. Oana Timiş (21 de ani), fiica primarului din Haţeg, a început anul universitar pe băncile sălii de judecată. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ieri,  eliberarea sub control judiciar. Ea este cercetată pentru trafic de droguri.

IALOMIŢA. Bani publici risipiţi. Consilierii judeţeni au alocat 165.000 de euro pentru asfaltarea a mai puţin de doi kilometri dintr‑un drum judeţean. Drumul face legătura între localităţile Albeşti şi Andrăşeşti.

IAŞI. Consiliul Judeţean a început, ieri, modernizarea a cinci şcoli speciale în care studiază sute de copii. Investiţia este de 33 de milioane de euro, iar lucrările vor dura cel mult 18 luni.

ILFOV. Curs gratuit de manager de proiect pentru 50 de tinere. La cursul organizat de două organizaţii neguvernamentale se pot înscrie absolvente ale promoţiilor 2008 - 2010 de studii superioare din Bucureşti -Ilfov.

MARAMUREŞ. Pe urmele zilierilor. Inspectorii de muncă au început, ieri, controale care vizează respectarea noii legi ce prevede deţinerea unor carnete de muncă speciale pentru zilieri.

MEHEDINŢI. Un nou val de concedieri colective. Şantierul Naval din Orşova va disponibiliza 68 de persoane, Primăria oraşului Strehaia va concedia 32 de angajaţi, iar Societatea Construcţii Feroviare va renunţa la 11 salariaţi.

MUREŞ. Tractoare bieloruse, produse la Reghin. La Fabrica de construcţii metalice şi tractoare forestiere va fi inaugurată, la 15 octombrie, o linie de producţie sub licenţă din Belarus.

NEAMŢ. Serviciul de Ambulanţă oferă, din această săptămână, consultaţii la domiciliu. Pacienţii pot apela la serviciile Salvării de vineri, după ora 19.00, şi până luni, la ora 7.00.

OLT. Viroza a pus la pat 1.000 de olteni. Medicii au înregistrat 330 de persoane cu pneumonii şi 610 cu infecţii acute ale căilor respiratorii într-o singură săptămână şi se aşteaptă la creşterea numărului acestora.

PRAHOVA. Tribunalul Prahova va judeca la 20 octombrie recursul înaintat de procurori împotriva sentinţei Judecătoriei Ploieşti de eliberare condiţionată a Ioanei Maria Vlas. Ea a fost condamnată la 10 ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA.

SATU MARE. Palincă de 52 de grade, veche de 20 de ani. Aceasta a fost câştigătoarea Festivalului Internaţional al Pălincii de la Satu Mare. Băutura îi aparţine lui Alexandru Kornis, din Turulung. 

SĂLAJ. Zece persoane, dintre care doi minori, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. În acest an peste 80 de sălăjeni au suferit intoxicaţii.

SIBIU. Revelion mai scump în Mărginimea Sibiului. Pensiunile au majorat preţurile, pe motiv că au cereri mai multe decât anul trecut. Costul unui sejur începe de la 800 de lei de persoană şi ajunge la 1.600 de lei, în Păltiniş.

SUCEAVA. Bani negri în maxi-taxi. Cu toate că plătesc 1,5 lei pentru o călătorie, sucevenii nu primesc bilet de la şoferii microbuzelor şi acuză autorităţile că nu iau nicio măsură.

TELEORMAN. Cinci persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav, într-un accident care a avut loc la intrarea în comuna Lunca, pe Drumul Judeţean 543. Potrivit poliţiştilor, un şofer de 21 de ani a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un alt autoturism. Tânărul va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

TIMIŞ. Poliţia Timiş a anunţat, ieri, că agenţia de turism Colibri a păgubit peste 300 de persoane, după ce a încasat  între 1.000 şi 3.500 de euro pentru excursii fictive în străinătate. Prejudiciul depăşeşte 200.000 de euro, iar patronii nu sunt de găsit.

TULCEA. Autorităţile au montat, pe digul care duce spre estul oraşului Tulcea, indicatoare de avertizare asupra pericolului pe care-l prezintă drumul. Patru persoane au murit, săptămâna trecută, în autobuzul care s-a răsturnat după surparea digului.

VASLUI. Două bănci au dat în judecată Protecţia Consumatorilor şi contestă amenzile date pentru anumite comisioane ilegale percepute clienţilor. Amenzile sunt în valoare totală de 90.000 de lei.

VÂLCEA. Primărie în faliment. Edilul comunei Făureşti a anunţat că administraţia locală se află în incapacitate de plată, după ce la rectificarea bugetară a primit doar 39.000 de lei dintr-un necesar de 300.000. Angajaţii sunt neplătiţi de şapte luni.

VRANCEA. Un sfert din cele aproape 600 de şcoli din judeţ nu au primit avize de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii au constatat, printre altele, că panourile electrice sunt vechi şi coşurile de fum necurăţate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite