Judeţ cu judeţ: Un centru pentru copiii cu autism va fi deschis în Voluntari, judeţul Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRAŞOV
BRAŞOV

Societatea de termoficare din Brăila a pierdut, pentru prima dată, un proces intentat debitorilor. Consulatul Onorific al Olandei de la Cluj-Napoca a fost inaugurat ieri şi va coordona activităţile din cinci judeţe. Peste 1.500 de locuri de muncă sunt oferite la Târgul de Cariere din Craiova. Aproape 1.200 de elevi din judeţul Maramureş nu beneficiază de transport şcolar.

ALBA. Colegiul Naţional „Bethlen Gabor"  din Aiud, la care învaţă elevi maghiari, va fi modernizat cu şapte milioane de euro, bani europeni. Vor fi reparate trei clădiri, iar 27 de clase vor fi dotate cu computere şi instrumente moderne.

ARAD. O tânără de 17 ani din Arad a ajuns desfigurată la spital, după ce un bărbat de 40 de ani a bătut-o pentru că nu a putut să o violeze. Tânăra fusese lăsată gaj de un prieten, în casa agresorului, în contul unei datorii.

ARGEŞ. Aproape 35 de foşti salariaţi ai unei brutării din Câmpulung Muscel îl acuză pe patron că le-a cerut să contracteze credite de nevoi personale pentru a folosi banii la construirea brutăriei. Prejudiciul: 1,4 milioane de lei.

BACĂU. Gabriela Barna, fata din Bereşti-Bistriţa care la 15 ani cântărea doar 13 kilograme, a murit ieri, în ciuda eforturilor medicilor de a o alimenta artificial. Tânară fusese internată la 3 noiembrie la Spitalul de Pediatrie din Bacău.

BIHOR. Omul de afaceri Beniamin Rus a fost audiat ieri de procurorii orădeni.  Administratorul firmei Selina ar putea fi învinuit în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită președintele Consiliului Judeţean Maramureș, Mircea Man.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Poliţia Comunitară Bistriţa a evacuat 25 de persoane care şi-au făcut barăci în oraş. Oamenii proveneau din trei judeţe, iar 13 dintre ei erau copii cu vârste între două luni şi 6 ani.

BOTOŞANI. Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate trebuie să deconteze luna aceasta 5,2 milioane de lei pentru reţetele compensate şi gratuite. Şefii Casei spun însă că suma este foarte mare, în condiţiile în care consumul de medicamente a scăzut.

BRAŞOV. S-a răzbunat pe indicatoarele rutiere. Supărat că nu a fost pus în posesia terenului pe care se află un pilon de la podul de acces pe şoseaua de centură, Ladislau Vankay a demontat un limitator de viteză şi un indicator către oraşul Săcele. Vankay are 22 de dosare penale pentru că a blocat drumul cu protestele sale.

BRĂILA. Societatea de termoficare din Brăila a pierdut, pentru prima dată, un proces intentat debitorilor. Tribunalul Brăila a anulat o somaţie de 33.000 de lei către o asociaţie de proprietari.

BUZĂU. Primarii, forţaţi să dea bani pentru persoanele cu handicap. Prefectura a emis o decizie prin care edilii trebuit să includă în bugetele pe 2011 un capitol distinct pentru salariile însoţitorilor celor cu dizabilităţi.

CARAŞ-SEVERIN. Primarul comunei Zăvoi, arestat pentru luare de mită în urmă cu şase luni, a fost eliberat condiţionat de Curtea de Apel Timişoara. Antonie Bunei a cerut 50.000 euro pentru un contract.

CĂLĂRAŞI. Pădurea din Budeşti, la un pas de a fi mistuită de flăcări. Incendiul a izbucnit din cauza unei persoane care a dat foc intenţionat vegetaţiei uscate de la  marginea pădurii. Pompierii au stins focul după o oră.

CLUJ. Consulatul Onorific al Olandei de la Cluj-Napoca a fost inaugurat ieri şi va coordona activităţile din cinci judeţe. Instituţii similare din Ţara Lalelelor mai funcţionează la Constanţa şi Timişoara.

CONSTANŢA. Comunitatea musulmană sărbătoreşte cel mai mare eveniment religios din calendarul islamic: Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului. Sunt sacrificate ovine şi bovine a căror carne este oferită prietenilor şi săracilor.

COVASNA. Trei bărbaţi sunt anchetaţi de poliţişti după ce au vrut să achite o pâine la Ozun cu o bancnotă de 100 de lei care părea falsă. Bancnota a fost ridicată pentru cercetări.

DÂMBOVIŢA. Sediul Primăriei Răcari şi Centrul de Asistenţă Medico-Social Ghergani vor fi încălzite cu energie solară. Investiţia se ridică la 800.000 de lei şi trebuie finalizată până la 1 martie 2011.

DOLJ. Peste 1.500 de locuri de muncă sunt oferite la Târgul de Cariere din Craiova. Astăzi şi mâine, persoanele aflate în căutarea unui job sunt aşteptate la Teatrul Naţional, unde sunt prezente 35 de companii.

GALAŢI. Primăria Galaţi a anunţat că va demola jumătate din cele circa 20.000 de garaje existente în oraş. Autorităţile spun că unele construcţii fie sunt ridicate ilegal, fie aparţin unor persoane care nu au maşini.

GIURGIU. Cimitirul Sfântul Haralambie din Giurgiu va fi extins cu aproape 1.000 de locuri de veci, pentru că localnicii nu mai au unde să-şi înmormânteze rudele. Autorităţile locale vor să înfiinţeze al patrulea cimitir din oraş.

GORJ. O femeie de 42 de ani, angajată a Uzinei Mecanice Sadu, a ajuns la spital cu arsuri pe faţă, după ce în secţia de muniţie a avut loc un incendiu. Acesta este al doilea accident de muncă petrecut la UM Sadu în ultimele două săptămâni. O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă cercetează cauzele care au dus la producerea acestui accident.

HARGHITA. Cetăţile dacice, lăsate în paragină. Conducerea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei spune că nu se găsesc fondurile necesare reabilitării cetăţilor de la Jigodin şi Mereşti.

HUNEDOARA. Peste 40 de figuranţi participă  în aceste zile la filmările din „Ghost Rider 2", care au loc la Castelul Corvinilor. Figuranţii joacă roluri de călugări, soldaţi sau mercenari.

IALOMIŢA. Dorin Drăgoi, care a lăsat zeci de cai de rasă să moară de foame în grajdurile de la Fierbinţi, a fost decăzut din drepturi. Este primul caz din România în care Poliţia Animalelor are câştig de cauză. Caii intră în custodia autorităţilor.

IAŞI. Locuitorii din Iaşi îşi vând locuri de veci, deşi doar societatea Servicii Publice are drept de a concesiona parcelele din cimitire. Preţurile sunt între 1.700 de lei şi 5.000 de euro.

ILFOV. Un centru pentru copiii cu autism şi un cabinet stomatologic vor fi deschise mâine în Voluntari. Reprezentanţii Primăriei susţin că oamenii vor beneficia de preţuri subvenţionate de administraţie.

MARAMUREŞ. Aproape 1.200 de elevi nu beneficiază de transport şcolar. Inspectoratul Şcolar are nevoie de 50 de microbuze pentru a rezolva problema acestora.

MEHEDINŢI. Primăriile localităţilor Eşelniţa şi Bregovo (Bulgaria) primesc şase milioane de euro, de la Uniunea Europeană, pentru construirea unor ziduri de protecţie împotriva eroziunii de-a lungul Dunării.

MUREŞ. Cheltuielile cu salariile la Spitalul Judeţean de Urgenţă depăşesc 70% din buget, care va fi limita maximă obligatorie de la 1 ianuarie 2011. Iar pentru a se încadra în noile normative, instituţia mai trebuie să angajeze 140 de persoane.

NEAMŢ. Doar şase medici de familie din cei aproape 250 câţi sunt în judeţ au epuizat cele 100 de doze de vaccin antigripal distribuite. În total au fost folosite 12.000 de doze din 33.600.

OLT. Fiica obezei, abandonată de tată. Anişoara, fiica Victoriei Lăcătuşu, femeia de 240 de kilograme care a murit la câteva luni după ce a născut-o, a rămas în grija bunicilor, după ce tatăl ei a plecat în Italia.

PRAHOVA. Poliţişti cercetaţi. Aurel Stanemir şi Florin Păstrăvanu, de la Poliţia Rutieră Prahova, sunt acuzaţi de procurori că au scăpat de dosar penal un şofer băut care a accidentat  o persoană.

SATU MARE. Iarna aduce un val de concedieri la firmele de construcţii. Au fost notificate până acum 583 de disponibilizări, iar numărul şomerilor din judeţ va depăşi 10.000.

SĂLAJ. Poliţia s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal în cazul managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Ioan Cordea. Sunt cercetaţi şi alţi angajaţi  după ce s-au constatat numeroase nereguli în urma unui control al Ministerului Sănătăţii.

SIBIU. Angajaţii Primăriei Sibiu au început montarea a peste 60 de căsuţe de lemn în Piaţa Mare, pentru Târgul de Crăciun care va fi deschis în perioada 27 noiembrie 2010 - 2 ianuarie 2011.

SUCEAVA. Poliţistul Florin Muscă, acuzat că a luat mită 1.000 de euro de la un violator pentru a nu-l da în vileag, a fost arestat din nou. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pentru luare de mită.

TELEORMAN. Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat" din Alexandria este primul din judeţ care are un radio propriu. Postul emite momentan doar pe internet şi în interiorul liceului, dar se va extinde şi în oraş. Acustic FM va fi un post al tinerilor, iar redacţia va fi formată din cinci-şase elevi, coordonaţi de patru oameni de radio cu experienţă.

TIMIŞ. Aproape 30 de medici şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara au făcut o grevă spontană, ieri. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe ultima lună.

TULCEA. Alte 800 de apartamente din Tulcea vor fi debranşate astăzi de la sistemul centralizat de încălzire, pentru că locatarii nu şi-au plătit restanţele. În urmă cu o săptămână, 1.200 de apartamente au rămas fără căldură.

VASLUI. Peste 1.500 de asiguraţi aşteaptă să primească proteze de la Casa de Asigurări de Sănătate. Cele mai vechi cereri sunt din martie 2009. Şefii Casei spun că nu sunt fonduri şi pot onora doar urgenţele.

VÂLCEA. Poliţiştii şi pirotehniştii au fost în alertă, ieri, după ce doi tineri au lăsat un geamantan într-o staţie taxi din Râmnicu Vâlcea. Coletul a fost dus în poligonul de la Vlădeşti, unde trupele speciale au constatat că în valiză erau sticle de suc.

VRANCEA. Pompierii din Panciu, ameninţaţi cu evacuarea. Sediul în care funcţionează unitatea este revendicat de Electrica în contul unor facturi restante în valoare totală de 1,7 milioane de lei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite