Hunedoara: Sebastian Bârgău - cel mai popular blogger din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Sebastian Bârgău - cel mai popular blogger din România
Hunedoara: Sebastian Bârgău - cel mai popular blogger din România

Povestea lui Sebi poate fi spusă într-o singură propoziţie: omul care a reuşit să transforme un vis urât într-un vis frumos. De trei ani, blogul lui www.visurat.ro  ia caimacul premiilor din blogosfera autohtonă.

Povestea celui mai cunoscut blogger din România începe în urmă cu trei ani, în gara Constanţa. Scria un articol, pe genunchi, într-un caiet, când s-a gândit să-şi facă un blog. Un an mai tîrziu, câştiga trei premii importante în blogosferă. Iar de atunci, în fiecare an, câştigă premii la care visează orice blogger. Premiul pentru cel mai popular blog, premiul pentru cel mai bun blog colectiv sau premiul pentru cel mai tare blog de divertisment. Are 5.000 de persoane care, zilnic, intră pe blogul său şi îi citesc articolele. Se consideră un blogger orientat pe teme sociale şi susţine că nu există o reţetă de succes în blogosferă. Trebuie doar să fii natural şi scrii cu sufletul. În rest...lucrurile ar trebui să meargă de la sine. “Când am început să scriu pe blog nu mă gândeam la amploarea acestui fenomen. Vroiam să scriu pur şi simplu. La aproape două săptămâni, am postat o întâmplare care, timp de o săptămână, mi-a adus 35.000 de vizitarori pe zi. Era o poveste reală în care relatam cum am zidit uşa unui vecin care mă adusese la exasperare prin comportamentul său. Nu ştiu cum au aflat oamenii de povestea asta dar m-a lansat în blogosferă” spune Sebastian.


Mii de euro din bloggerit


Dincolo de numărul de vizitatori care intră zilnic pe blogul său, Sebastian câştigă bani frumoşi de pe urma muncii sale. “Pentru mine ziua de muncă nu se termină niciodată. Sigur, nu muncesc pe şantier, dar sunt atent la orice detaliu care îmi poate oferi un subiect pe blog. Nimeni nu te citeşte dacă nu ai ceva de spus. În privinţa câştigurilor pot spune că, anul acesta a început cu stângul. E criză financiară. Dar tot am reuşit o medie de 2.000 de euro lunar. Ceea ce este foarte bine” consideră bloggerul.

În război cu Mircea Badea


Sebastian Bârgău este considerat de Mircea Badea ca fiind inamicul său numărul unu. Povestea a început în urmă cu un an, când Sebi îi trimitea sms-uri lui Mircea Badea în timpul emisiunii “În Gura Presei”. Bloggerul spune că Badea îi folosea textele trimise prin SMS pentru că i se păreau haioase. “Apoi mi-a cerut să-i spun cum mă numesc iar eu i-am răspuns: vis.urat. Lui Mircea i s-a părut că au aş fi interesat să-mi facă el reclamă când de fapt eu nu am vrut să-i spun numele. Aşa că Badea a început să mă jignească constant ba chiar a dat numărul meu de telefon într-o emisiune”, povesteşte Sebi. Acesta mai susţine că, în realitate, Badea este un cocalar de Săljan pentru care ameninţările cu bătaia reprezintă un mod de a-ţi rezolva problemele.

Întrebări şi răspunsuri

Este momentul ca profesia de blogger să fie trecută în nomenclatorul meseriilor ?


Da. Eu din asta trăiesc. Şi mi se pare normal să fiu recunoscut ca atare. De altfel, agenţiile de publicitate îşi îndreaptă tot mai mult atenţia spre acest domeniu. Şi cred că ele vor da tonul în această direcţie a recunoaşterii meseriei de blogger. Pentru că statul este foarte atent la cei care câştigă pentru ai impozita.

Cum vezi viitorul blogului ?


Cu siguranţă blogul va deveni un instrument deosebit de important în tot ceea ce reprezintă comunicare. La ora actuală, în SUA, există bloguri care au peste un milion de vizitatori unici pe zi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi aici. E adevărat că peste 10 sau poate peste 20 de ani.

Ce-i place: Sebastian a descoperit de curând mersul pe role. “Îmi place la nebunie să merg pe role. De asemenea, sunt pasionat şi de airsoft şi îmi petrec sfârşitul săptămânii alături de prieteni jucându-mă de-a războiul” a declarat Sebi.

Ce nu-i place: Minciuna , hoţia şi parlamentarii. “Cred că parlamentarii români sunt de cea mai joasă speţă. E păcat de ţara asta frumoasă pe care au distrus-o prin acţiunile lor” spune Sebastian.


PROFIL


Născut: 03 .08.1979
Studii: Facultatea de Sociologie
Experienţă: blogger
Familie: căsătorit

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite