Grup de lucru pentru regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii FOTO Adevărul
Ministerul Sănătăţii FOTO Adevărul

Un grup de lucru, care are ca obiectiv regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru cele ieftine care riscă să fie retrase de pe piaţă din considerente economice, va fi înfiinţat în urma discuţiilor la care au participat joi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, preşedintele CNAS, Laurenţiu Mihai, dar şi reprezentanţii producătorilor de medicamente.

În urma discuţiilor, s-a stabilit înfiinţarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piaţă din considerente economice", se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări şi va avea în componenţă, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pe cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţi din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi câte doi reprezentanţi ai asociaţiilor producătorilor de medicamente.

„Vin cu propunerea de a lucra alături de minister şi colegii de la Casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienţilor noştri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncţionalităţi”, a declarat ministrul Bodog.

Asociaţiile producătorilor au salutat propunerea şi au subliniat că este pentru prima oară când un ministru al Sănătăţii îşi asumă răspunderea rezolvării acestei situaţii, transparent, printr-un ordin de ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite