Florian Bodog: „Se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este destul de sensibil”

Florian Bodog: „Se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este destul de sensibil”

Sorin Grindeanu FOTO Mediafax

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că în şedinţa Executivului va fi aprobată înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute în programul naţional de vaccinare şi, de asemenea, se aprobă înfiinţarea unităţii de management a vaccinului care va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am venit astăzi înainte de şedinţa de Guvern la Ministerul Sănătăţii pentru că astăzi vom aproba, printr-un Memorandum, înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din programul naţional de vaccinare. Este o chestiune extrem de importantă”, declarat premierul Sorin Grindeanu la finalul vizitei de lucru pe care a făcut-o la Ministerul Sănătăţii.
 
De asemenea, potrivit lui Grindeanu, tot în şedinţa de joi a Executivului, va fi aprobată înfiinţarea unei unităţi de management a vaccinării care va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului.
 
Cum va funcţiona Unitatea de management a vaccinării 
 
„Şi totodată, tot astăzi, se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul, o unitate de management a vaccinării, iar această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici - şi chiar ţin să subliniez acest lucru - campania de conştientizare a populaţiei. Este o chestiune extrem de importantă”, a mai spus şeful Executivului, subliind că, ”din păcate, a trebuit Ministerul Sănătăţii în aceste luni să acţioneze pompieristic să stingă diverse focuri apărute prin proasta gestiune trecută”.
 
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat, în acest context, că unitatea de management a vaccinării se constituie în interiorul ministerului de resort.
 
„Va avea cinci membri, va fi coordonată de către doamna Pistol (Adriana Pistol - n.r.) de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi va avea componentă de achizţii, componentă de sănătate publică, componentă juridică. Va avea absolut toate componentele”, a afirmat Bodog.
 
Se reia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli
 
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este ”destul de sensibil”, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.
 
„Şi eu când eram copil am fost vaccinat la şcoală. Se ia în calcul şi acest lucru, însă subiectul este destul de sensibil, pentru că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie", a declarat ministrul Sănătăţii întrebat dacă se ia în calcul readucerea vaccinării în şcoli.
 
Florian Bodog a spus că va fi derulată o campanie "foarte intensă" de conştientizare privind importanţa vaccinării.
 
"Am transmis deja Consiliului Naţional al Audiovizualului un mesaj care probabil va fi transmis fiecărei televiziuni şi am să vă rog să îl preluaţi. În acelaşi timp, pregătim şi o campanie foarte intensă pentru absolut toate programele de vaccinare pe care urmează să le demarăm", a spus ministrul Sănătăţii.
 
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, în 10 aprilie, proiectul legii vaccinării, act normativ care stabileşte cadrul legal de vaccinare, dar şi de achizitionare a vaccinurilor.
 
citeste totul despre: