Fiul subprefectului de Vrancea risca 5 ani de inchisoare pentru conducere fara carnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subprefectul de Vrancea, Manole Merchea, ar putea sa-si dea demisia din cauza fiului sau, care a facut, duminica noaptea, un accident cu masina Prefecturii. Acest lucru, declara Merchea, "se va

Subprefectul de Vrancea, Manole Merchea, ar putea sa-si dea demisia din cauza fiului sau, care a facut, duminica noaptea, un accident cu masina Prefecturii. Acest lucru, declara Merchea, "se va intampla numai daca mi-o va cere primul-ministru, cel care m-a si numit in aceasta functie. In rest, nu am de ce sa demisionez, pentru ca nu eu am facut fapta, nu eu i-am dat copilului cheile". Subprefectul adauga ca, la momentul cand fiul sau, Mircea, a tamponat Nubira Prefecturii Vrancea de zidul Stadionului Tineretului, din Focsani, era ora 2.30, noaptea, iar el se afla, impreuna cu sotia, intr-o alta localitate, la socri. "Nu mi-am crescut copiii ca pe niste beizadele, am muncit din greu si eu, si sotia, care e medic, sa ajungem aici, dar cred ca de vina este anturajul. Oricum, n-o sa-mi repudiez copilul". Potrivit art. 78, alineatul 1 din Codul Rutier, conducerea unui autoturism pe drumurile publice fara a avea permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Cum Mircea Merchea abia a implinit 17 ani in luna iulie, evident nu avea carnet. Tatal sau spune ca, daca magistratii ii vor condamna fiul, el se va supune legii. Comisarul Viorel Serbanoiu, seful IPJ Vrancea, spune ca oamenii sai si-au facut datoria ca la carte si au facut dosar penal, "dar nu stiu ce numar de inregistrare are si nici unde se afla dosarul in prezent. Acuma, ca fiul domnului subprefect este mai obraznic... Nu va luati dupa vorbe. Noi nu l-am prins niciodata cu nimic". Subprefectul mai adauga ca Nubira, distrusa aproape integral, va fi reparata din banii personali, nu din cei publici. In aceasta perioada, autoritatile vrancene ii mai cerceteaza si pe secretarul Prefecturii Vrancea, Costel Mandrila, si pe soferul acestuia pentru ca in luna iulie au furat conserve din ajutoarele destinate sinistratilor.
Beizadele celebre
Seria scandalurilor in care au fost implicate beizadelele a fost deschisa de copiii fostului prefect PDSR de Dolj Constantin Raducanoiu. Costi si Alina Raducanoiu au speriat Craiova, si nu numai, dupa mai multe batai devenite celebre. Cei doi si-au inceput "cariera" in 1996, cand au batut un politist aflat in timpul serviciului pentru ca indraznise sa-i legitimeze. Bataile in care au fost implicati fratii Raducanoiu s-au tinut lant in anii urmatori, chiar si dupa ce copiii fostului prefect de Dolj suferisera o condamnare la patru ani inchisoare. Executarea pedepsei a fost pana la urma gratiata integral. Iustin Covei, un alt "celebru" craiovean, fiu de judecator. El a reusit sa adune un sir intreg de infractiuni la numai 17 ani. Profitand de functia tatalui sau, Iustin a condus pe drumurile publice fara permis, si a fost implicat in mai multe batai. El a mai fost acuzat si de vatamare corporala grava, ultraj si distrugere. In Teleorman si-au facut de cap cei doi copii ai fostului prim-procuror din Zimnicea, Ovidiu si Ana Maria Nita. Ei au incins mai multe scandaluri si au ultragiat un politist. Pana la urma nu au patit nimic, partile vatamate retragandu-si plangerile.
Copii de politisti certati cu legea
Intr-o categorie distincta a beizadelelor, copiii de politisti detin un loc aparte. Fiul generalului Diamandescu a fost capul uneia dintre primele retele de trafic cu masini furate. Fostul locotenent Sorin Matei, fiul generalului Constantin Matei, a fost arestat si condamnat pentru sechestrare de persoane si pretinderea unor rascumparari. De-a lungul anilor, s-au mai "remarcat" Alexandru Gaina si Catalin Panduru. Primul, fiul unui colonel de politie de la UM 0215, facea parte din banda lui Radu Bolgiu, care se ocupa cu furtul masinilor de lux. Al doilea, baiatul generalului Iosif Panduru, era implicat intr-o retea de trafic cu cafea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite