EXCLUSIV Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General a dispus astăzi trimiterea în judecată a omului de afaceri.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis astăzi în judecată în dosarul lui Nicolae Popa, fiind acuzat de favorizarea infractorului în formă continuată.

Alături de Vîntu în faţa instanţei vor ajunge şi omul de afaceri moldovean Ovidiu Ţurcan, acuzat, de asemenea de favorizarea infractorului, dar şi şoferul lui SOV, Alexandru Stoian-învinuit pentru complicitate la aceeaşi infracţiune.

Conform Parchetului Geberal, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi trimis, în Indonezia, fugarului Nicolae Popa, condamnat în România la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI, 70.000 de euro, în două tranşe de câte 50.000 de euro şi, respectiv, 20.000 de euro. Procurorii susţin că SOV îi trimitea anual lui Nicolae Popa în jur de 200.000 de euro.

Citeşte aici rechizitoriul şi interceptările procurorilor în cazul Vântu!

O proprietate a lui Vîntu, sub sechestru

Procurorii au pus sechestru pe un imobil proprietate a lui Sorin Ovidiu Vîntu, trimis în judecată astăzi pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, până la concurenţa sumei de 50.000 de euro, în vederea confiscării speciale. Această sumă reprezintă banii trimişi de SOV, prietenului său Nicolae Popa, în Indonezia. Procurorii au mai pus sub sechestru asigurator şi pe suma de 20.000 de euro, bani lui Vîntu care au fost găsiţi asupra lui Virgil Popa, şi i-au depus la BCR. Potrivit rechizitoriului, SOV mai este cercetat la Parchet pentru posibile infracţiunide spălare de bani, privind modul în care a plimbat banii prin diferite off-shore-uri. Un al doilea dosar, separat din această speţă, vizează provenineţa sumelor de bani şi persoanele implicate în transferurile financiare realizate, anterior lunii octombrie 2009, în contul societăţii din Indonezia, controlată de Nicolae Popa.

Persoana din Indonezia, neidentificată

Alte trei dosare au mai fost separate din această cazuză, şi vizează infracşiuni făcute de interpusşi ai lui SOV: Ghenadie Nipomici- cercetat pentru favorizarea infractorului, Virgil Popa-cercetat pentru mărturie mincinoasă şi A.N. (persoană neidentificată)- cercetată pentru favorizarea infractorului. A.N. este persoana care ar fi fost trimisă de SOV în Indonezia, în scopul de a depune diligenţe necesare eliberării lui Nicolae Popa din arestul autorităţilor indoneziene sau îngreunării procedurilor de extrădare în România. (Liliana Năstase, Ionel Stoica)

Vîntu, liber pe motiv că nu a fost arestat mai devreme

Sorin Ovidiu Vîntu: Aşa zisa mea aroganţă este modul meu de a-mi apăra demnitatea

Vîntu, la Parchet, după prezentarea dosarului său: "După 20 de ani de la căderea comunismului, când te duci la o întâlnire, laşi telefonul afară"


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite