Dle Antonescu, ai chef de război civil?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărturisesc că eu n-am nicio pornire să mă bat cu nimeni pe stradă, să le arunc altora cu pietre în cap, sau să pun mâna pe vreo armă şi să trag aiurea.

Eventual, în vecinii de scară, care comentează că tu, dle Antonescu, eşti bun şi Băsescu, prost. Sau invers. Şi mă îndoiesc că oamenii ca mine, care au de plătit rate, taxe, de muncit pe brânci, se gândesc să-şi împartă pumni unii altora.

Dar, iată, o faci dumneata pentru noi! Altfel, nu îmi explic cum de, în calitate de preşedinte neales, te-ai gândit să ne luminezi cu o prezicere periculos de stupidă: „Celor care azi pun în cârca referendumului devalorizarea leului, le spun: care ar fi fost valoarea leului dacă în toamnă asistam la reizbucnirea unor tensiuni sociale cu altă violenţă decât au fost în ianuarie?".

La aşa o declaraţie, am o întrebare: Domnule Antonescu, gândiţi când vorbiţi? Vă întreb cum de un preşedinte poate vorbi cu atâta uşurinţă despre posibile violenţe sociale grave? Şi, dacă tot le-aţi anticipat, vă rog să ne luminaţi până la capăt: pe ce vă bazaţi? De unde aveţi informaţiile că asta ar fi urmat în România, la toamnă, şi că euro s-ar fi ridicat până la cer, iar noi am fi ajuns să ne măcelărim unii pe alţii?

Că, dacă ne preziceţi viitorul bazându-vă doar pe protestele de la începutul anului, v-aş ruga să analizaţi PREZENTUL. Mai exact, să deschideţi ochii dimineaţa, mai pe răcoare, şi să aruncaţi o privire la cotaţia euro. A depăşit deja cu mult cele mai înalte limite de până acum, nu-i aşa? Şi, dacă tot vă tulburaţi somnul la primele ore, încercaţi să pricepeţi ce spune şeful BNR, dl Isărescu: „După ce s-a declanşat procedura de suspendare a lui Traian Băsescu, leul s-a depreciat cu circa 4,5% faţă de euro, în principal din cauza disputelor politice, cotaţiile sărind şi peste 4,64 lei/euro". Sau ce vorbeşte, tot despre PREZENT, şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, îngrijorat că „turbulenţele din România îngreunează economia, fapt care se reflectă în încrederea investitorilor şi în creşterea economică".

Dle preşedinte interimar, mai bine aţi lăsa bancurile cu „dacă şi cu parcă" şi v-aţi trezi odată la PREZENT! Cu siguranţă aţi vedea că, dacă noi am avea chef să ne împărţim pumni, am găsi deja toate motivele de care vă temeţi. Dar, vina e la voi, politicienii! Noi vrem doar să ne lăsaţi să trăim în linişte, să putem munci, să ne educăm copiii frumos, să visăm la lucruri minunate, să nu ne mai cheltuiţi banii inutil pe referendumuri şi minirecensăminte. Ce ziceţi, domnule Antonescu, ne promiteţi că vă treziţi şi uitaţi de ghicitul în bobi şi cafele? Nu de alta, dar avem mult de muncă, ACUM!

PS: Aflaţi în campania electorală băsistă de care ne vorbeau recent primii liberali ai ţării noastre, nemţilor le-a fost confirmată, de către Standard & Poor´s, perspectiva stabilă pe termen lung a ratingului de top „AAA". S-a considerat că Germania are o economie competitivă, care poate trece peste şocurile pieţei financiare.

Ramona Ursu este jurnalist

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite