Directorul tocător de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Vasile Bereş este, de ieri, în concediu
Directorul Vasile Bereş este, de ieri, în concediu

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar- Veterinare Alba, Vasile Bereş, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită din cauză că a anulat trei procese verbale de contravenţie, iar alte două le-a reţinut în birou până s-a prescris perioada de plată a sancţiunii.

Prejudiciul creat se ridică la 3.920 de lei. Directorul DSV Alba mai este acuzat că a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui supermarket din Sebeş, produse alimentare de 200 de lei pentru a nu mai efectua controale la magazin. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 14 iunie 2012, iar primul termen a fost stabilit pentru 5 iulie 2012.

Infracţiunile de abuz în serviciu au fost descoperite ca urmare a unei plângeri depuse de administratorul societăţii Imperial Prod Impex SRL Alba, Romulus Cristea. Acesta a denunţat faptul că ar fi fost amendat cu 2.000 de lei şi i s-a suspendat activitatea societăţii, după ce a refuzat să mai permită parcarea autoturismelor angajaţilor DSV pe terenul propriu, aflat lângă sediul instituţiei. După aplicarea amenzii de către inspectorii instituţiei, Vasile Bereş ar fi iniţiat demersuri pentru ca amenda să nu fie dată în debit la DGFP Alba.

În 18 aprilie 2012, procurorii DNA au realizat o percheziţie la sediul DSV, ocazie cu care au fost identificate şi alte procese verbale anulate sau reţinute în biroul directorului. Bereş a justificat anularea documentelor prin faptul că inspectorul ar fi aplicat greşit amenda angajaţilor, şi nu societăţii la care lucrau aceştia.

Scutiri pentru favoriţi

„Vasile Bereş a instituit o practică în a exonera de la plata amenzii anumiţi contravenienţi", arată procurorii în rechizitoriul DNA. Fapta de luare de mită a avut loc în relaţia cu un supermarket din Sebeş, administrat de o companie multinaţională. Vasile Bereş ar fi solicitat, prin intermediul unui subordonat, două coşuri de produse alimentare în valoare de 200 de lei. Iniţial, inspectorii DSV au pus sechestru pe 169 de kg de pomelo de la magazinul respectiv. Directorul supermarketului s-a autodenunţat la DNA şi a scăpat de acuzaţia de dare de mită.

Directorul DSV Alba a respins toate acuzaţiile. A declarat că a anulat procesele verbale deoarece erau susceptibile să fie anulate de instanţă pe diferite neregularităţi referitoare la textul sancţionator şi la forma acestora. În legătură cu acuzaţia de luare de mită, Bereş a spus că nu a pretins şi nu a primit foloasele materiale menţionate. Procurorii au dispus disjungerea a încă două cauze penale în care Vasile Bereş este cercetat tot pentru abuz în serviciu. 

3 până la 15 ani de închisoare poate fi pedeapsa pentru Vasile Bereş, dacă va fi găsit vinovat de luare de mită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite