Dialog cu un copil sărac şi cu comentatori înfierbântaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am pus pe Internet câteva anunţuri cu nişte cursuri de cultură universală pe care le facem în fiecare an. Cursuri lungi şi grele, de nivel academic, întinse pe mai mulţi ani de studiu: filosofie, gramatică, muzică, artă universală, literatură, lingvistică şi încă vreo două sau trei.

În anunţuri am scris că se adresează, în special, managerilor, corporatiştilor şi copiilor oamenilor bogaţi, ştiind bine ce va urma după asta şi ştiind şi că voi scrie acest articol în urma comentariilor.

Care comentarii au venit instantaneu, în avalanşă. Despre cei care ne-au lăudat nu scriu, că nu e ceva special de spus. Oricum, am mulţumit fiecăruia în parte. Celelalte, însă, sunt tema interesantă de analiză.

Nu răspund acum celor - nu puţini - care au fost dezgustaţi şi care îmi cer imperativ şi la modul revendicativ-isteric să plătesc eu cursurile pentru copiii săraci. Voi scrie un alt articol pentru ei.

Iată câteva mesaje, luate la întâmplare, dintre cele a căror logică merită studiată mai în profunzime (greşelile gramaticale aparţin comentatorilor):

Discriminare penibilă, ca să nu spun "de nem prost"...

 

Câtă discriminare!!...copiii oamenilor bogaţi!!! 😱😡

 

Discriminare! Societatea Muzicală mi-ar fi ruşine să postez un răspuns că aşa copii săracilor trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi cei bogaţi, copii săraci nu au prea multe alternative cei bogaţi îşi permit şi o şcoală privată şi studii în străinătate etc. Rusinee e!

 

Sunteţi penibili

 

De ce, doar ai oamenilor bogaţi..? Doar banii contează.! 😎😟

 

Nu vă e jenă cu aşa iniţiative pline de CACAO cu motz! !

 

Penibilă chestie, "copii bogaţi", vise de rromi.

 

"Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul "-oare se aplică aici?

 

*

 

De unde înţeleg că dacă copiii noştri nu sunt bogaţi n.au ce căuta la cursuri...

 

*

 

Bună ziua, Să înţelegem că numai managerii, corporatiştii şi copiii oamenilor bogaţi au dreptul la cultură, la studiu, la cariere de 'înaltă societate'? Restul oamenilor nu? Peste tot în lumea civilizată marile universităţi,  şi nu numai, acordă burse copiilor fără posibilităţi materiale, dar care au un real talent. La noi de ce nu se poate? Nu vi se pare că sunteţi cam 'biased'? Sau chiar daţi dovadă de discriminare? Nu sunteţi un adept al meritocraţiei. Dvs. presupuneţi că odraslele oamenilor bogaţi, managerii şi corporatiştii, au ajuns acolo unde sunt pentru că sunt cei mai buni şi au avut merite. Fals. Nu mă miră faptul că ţara noastră a ajuns în derivă. Iar oameni ca dvs. o menţin în derivă. Am greşit când v-am considerat o persoană publică demnă de urmat. Ştiţi să-i criticaţi şi judecaţi pe alţii, dar nu aveţi nimic de oferit. A, da, doar promovaţi sistemul de caste şi arogantă fără substanţă. Tipic autohton. În consecinţă, meritaţi un delete pe toate canalele media pe care sunteţi prezent. The end.

 

*

 

Copiilor oamenilor săraci de ce le este interzis???

*

...pentru copiii oamenilor bogaţi?

Nefericită exprimare... Dacă îşi permit să plătească taxa, interesul pentru curs ar trebui să fie suficient şi să nu vă intereseze situaţia materială a părinţilor.

 

Nu există argumente pentru o aşa gafă. De-aş avea saci cu bani, nu mi-aş trimite copilul să studieze aroganţa. Dăunează grav vieţii!

 

Omul, în nesimţirea lui, a spus un adevăr: copiii oamenilor bogaţi au nevoie de educaţie; cei ai oamenilor modeşti, culmea, au bun simţ, ba chiar şi o cultură generală solidă. Deh, un sac de bani nu prea este egal cu un sac de cărţi....

 

Nu vă este ruşine să postaţi aşa ceva, făcut facultatea pe vremea lui Ceauşescu mai concret 1981_1985,şi atunci intra cine învaţa carte.ruşine şi mai aveţi pretenţia să aveţi conducători deştepţi pt ţara asta frumoasă ?

 

Societatea Muzicală, nu ştie să facă şi acte de caritate..?

 

Societatea Muzicală mi-ar fi ruşine să postez un răspuns că aşa copii săracilor trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi cei bogaţi, copii săraci nu au prea multe alternative cei bogaţi îşi permit şi o şcoală privată şi studii în străinătate etc. Rusinee e!

 

Penibili ăştia , cine or fi, nişte români rromizati? Sau vitavercea ?

 

Copiilor oamenilor săraci de ce le este interzis???

 

Omul, în nesimţirea lui, a spus un adevăr: copiii oamenilor bogaţi au nevoie de educaţie; cei ai oamenilor modeşti, culmea, au bun simţ, ba chiar şi o cultură generală solidă. Deh, un sac de bani nu prea este egal cu un sac de cărţi....

 

*

 

Discriminator de două parale...... „copiii oamenilor bogaţi”  ..... învaţă să respecţi şi să te adresezi tuturor oamenilor şi apoi poţi să ai pretenţia că persoane dintr-o anumită pătura socială să acceseze cursurile tale... 

Marṣ! Te rog să stergei adresa mea de e-mail din agenda ta!

 

*

 

Domnule Butunoiu, O mare dezamăgire sunteţi -probabil- pentu mai mulţi ; v-aţi gândit oare ca e-mailul dvs, care ar trebui să fie o invitaţie la cursuri de bună calitate, sună a jignire adusă oamenilor cărora le-o adresaţi ?

Să înţelegem că dacă nu suntem bogaţi, nu ne putem trimite copiii la astfel de cursuri ? Cam aşa înţeleg că ar fi restricţia din spusele dvs :"dar şi pentru copiii oamenilor bogaţi care îşi dau seama ce înseamnă cultura generală în dezvoltarea viitoarei cariere" Nu vă străduiţi a răspunde pentru că voi bloca contactul cu dvs.

 

*

 

Stimate domnule Butunoiu,

Este lipsit de etică şi morală, să compuneţi şi să trimiteţi un astfel de mesaj, cred că acum 7 ani, ca Director de Comunicare, aş fi fost pe loc concediată.  Sau mi-aş fi dat demisia dacă cineva mi-ar fi cerut-o. Suntem mulţi oameni cu studii academice, şi formaţi internaţionale, şi poate chiar cu situaţii materiale "deosebite", şi probabil şi ei, ca şi mine ne- am simţi jigniţi primind o asemenea scrisoare. Întâmplarea face dle Butunoiu ca după 20 de corporaţie, să cobor din această lume, aici printre muritorii de rând să contribui la educaţia şi cultura oamenilor din această ţară, Pentru că da, toţi oamenii le pot accesa - ţine de motivaţie, de valori, de accesibilitatea informatiei- iar statutul social sau nivelul material nu are nicio legătură cu nivelul de cultură şi educaţie. Bogăţia sta cu totul în altă parte! Profesorii mei iluştrii de la Facultatea de istorie, şi aş menţiona doar 2 nume foarte cunoscute ca Giuvara sau Boia, pentru că sunt oameni cu mult umor ar râde cu poftă. Cât despre reputaţia dumneavoastră de recrutor, există oameni care vă cunosc destul de bine de foarte mulţi ani, dincolo de mască penibilă pe care o purtaţi. Voi trimite mesajul mai departe în lumea virtuală, este interesant să văd reacţii şi să aud păreri. În loc de încheiere, mi aş dori să îi întrebaţi pe domnii profesori care ţin aceste cursuri ce părere au şi cum se simt în relaţie cu ceilalţi oameni, atunci când un om de business ca dumneavoastră îi prezintă în aşa mod aroganr şi lipsit de respect, unui target presupus. De fapt i-aş întreba chiar eu, promit să mi fac timp să le trimit emailul dumneavoasta. şi sper că google translate să îi ajute cu o traducere cât mai apropiată. Pentru că eu în locul lor, v-aş da în judecată. 

 

*

 

Pt copiii oamenilor bogaţi? ????

 

*

În morala pe care am citit-o eu când eram în şcoală scria că nu e bine să-i îndemni pe cei săraci să îşi risipească puţinii bani pe nişte lucruri pe care le pot obţine cu mult mai puţini bani sau chiar pe gratis.

Dacă ar veni la mine un copil sărac, cu nişte bănuţi într-o pungă murdară, şi mi-ar spune, Nenea, uite, eu am muncit toată vara, de dimineaţă până noaptea târziu, şi am pus bănuţ peste bănuţ ca să pot să mă înscriu şi eu la unu' din cursurile lu' matale, că am auzit că fac bine pentru carieră şi la reuşit în viaţă, eu m-aş uita lung la el şi i-aş spune, cu blândeţe, copile, mergi tu mai bine la bibliotecă şi citeşte, e gratis acolo, ţine-ţi bănuţii pentru altceva, că ai mare nevoie de ei. Acolo, la bibliotecă, poţi citi şi învăţa mult mai multe decât îţi poate spune un profesor în câteva ore, în schimbul unei taxe. Acestea sunt nişte cursuri pentru oameni care nu mai pot face asta, ei sunt obligaţi acum să plătească spre a-şi cumpăra timp şi sinteze. Pentru asta au muncit din greu până acum, de fapt, şi nu au făcut atâtea alte lucruri pe care le-ar fi plăcut să le facă. Dacă ai câţiva bănuţi, cumpăra cu ei ceea ce chiar nu poţi obţine altfel. Uite, la fel e şi cu embieiurile, de pildă. Dacă peste câţiva ani o să vii din nou la mine şi o să-mi spui, Nenea, uite, mi-am vândut garsoniera şi m-am mutat la mătuşa ca să am bani să fac şi eu un embiei, că am auzit că fac bine pentru cariera şi la reuşit în viaţă, eu o să-ţi spun la fel, să îţi foloseşti banii aceia la ceva ce chiar nu poţi obţine altfel. Dar când vei deveni şi tu bogat, da, vei plăti şi tu pe cineva care să-ţi vorbească şi tu să stai tolănit pe fotoliu şi să asculţi. Şi atunci voi veni eu la tine să-ţi iau banii pentru asta, să fii convins. Şi fără nicio remuşcare, ba dimpotrivă! Pentru că, vezi tu, copile, e mai moral să iei bani de la bogaţi şi să-i redistribui în societate vânzându-le cursuri de cultură universală, de pildă, decât să le vinzi cine ştie ce iahturi sau excursii în celălalt capăt al pământului, iar ei să-şi şi lase banii pe acolo, în loc să-i cheltuie aici, în Patrie. Aşadar, copile, e bine şi frumos să vrei să iei de la bogaţi şi să dai săracilor, însă când nu poţi să o faci ameninţându-i cu puşca sau cu o bâtă, sau când ei nu vor să ţi-i dea de bunăvoie, cauţi nişte metode mai ocolitoare. Aşa e în viaţă, o să te lămureşti şi tu când ajungi în bibliotecă, o să vezi...

Dar nu şi nu, comentatorii înfierbântaţi şi supăraţi vor cu tot dinadinsul să-i iau şi ultimii bănuţi sărmanului copil... :(

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite