De ce a rămas Irina la Iri : Fetiţa s-a rugat la Moş Crăciun să nu mai meargă în SUA cu Moni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul de evaluare psihologică, întomcitv de psihologul Gabriela Boistean, în cazul Irinei Columbeanu (4 ani) a fost decisiv pentru ca instanţa să respingă cererea Monicăi Columbeanu.

Judecătorul arată în motivarea deciziei, că psihologul conchide că minora se roagă ca Moş Crăciun să o ajute să nu se mai întoarcă la colegii de departe, din SUA, şi că, în general,devine reţinută atunci când este vorba despre străinătate şi grădiniţa de acolo.

Citeşte şi:

Monica divorţează de Irinel Columbeanu

VIDEO Copilul Columbenilor complică divorţul

„Instanţa remarcă faptul că în general adaptarea unui copil încă foarte mic,de numai 4 ani, într-o ţară nouă, cu scoaterea minorei din mediul cu care a fost obişnuită nu poate conduce decât la o situaţie dificilă pentru copil.Instanţa remarcă faptul că pârâtul reclamant - Irinel Columbeanu, ulterior vizitei la psiholog, a refuzat reclamantei pârâte- Monica Columbeanu acordul de a scoate minora din ţară", motivează magistratul.

Iri nu-i mai dă bani Monicăi din septembrie 2010

Un alt document important, pe care judecătorul l-a avut în vedere, este o declaraţie pe proprie răspundere dată de Irinel Columbeanu, în faţa unui notar, la data de 1 septembrie 2010, atât în limba română cât şi în limba engleză. Omul de afaceri arăta că nu are domiciliul în SUA şi nu le întreţine cu sume de bani nici pe Monica, nici pe fetiţa lor Irina. Instanţa a explicat că Monica Columbeanu nu a putut face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut Irina,după cum nu poate face dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între mamă şi copil.

„Este de preferat ca, la acest moment, să nu se dispună măsuri de natură a schimba foarte mult viaţa minorei de până acum, ci, dimpotrivă, de a se menţine, pe cât posibil, un mediu de viaţă deja familiar", mai arată judecătorul.

Instanţa a reamintit celor doi părinţi că nu mutarea în sine într-o altă ţară este o problemă, „ci doar schimbarea bruscă a condiţiilor de viaţă sub toate aspectele-de la o viaţă petrecută alături de ambii părinţi, în condiţii materiale de excepţie,la o viaţă anonimă într-o ţară străină, alături doar de un părinte".

Întreaga motivare a instanţei cu privire la încredinţarae temporară a Irinei lui Irinel Columbeanu în scurt timp pe www.adevarul.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite