De Paştele din anul Domnului 2017

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacuri teroriste desfăşurate în plină stradă şi în miezul zilei, camioane care intră în mulţime, bombe plasate de Florii în biserici, moarte, sânge, trupuri sfârtecate. Acesta este cadrul general în care creştinătatea întâmpină Sărbătorile pascale ale anului 2017.

Însă ceea ce s-a întâmplat în zilele din urmă nu este, din păcate, nicidecum o noutate. Recrudescenţa teroristă înregistrată încă de la începtul anului 2015, odată cu atacul împotriva jurnaliştilor de la publicaţia franceză Charlie Hebdo, nefăcând decât să confirme cele anticipate îndată după atacurile din 11 septembrie 2001. Şi anume că ne aşteaptă o lungă perioadă de insecuritate, că urmează un război altfel, cu victorii plătite cu sânge şi care nu vor putea fi semnalate cu steguleţe triumfătoare.

Încă din septembrie 2001 analiştii şi oamenii politici au atras atenţia că cel mai mare aliat al teroriştilor ar putea fi frica. Câţiva ani mai târziu, preşedintele Turciei, Erdogan, i-a confirmat spunând că celor ce vor arunca pe piaţă lucruri negative despre ceea ce se întâmplă în ţara sa, primejdios intrată şi ea în rândul fundamentalismului islamic, va trebui de aici încolo să le fie frică atunci când vor merge pe stradă.

Din fericire, astfel de evenimente tragice i-au ocolit deocamdată pe români. Nu i-au ocolit însă, din păcate, nesiguranţa zilei de mâine, incertitudinea locului de muncă, creşterile de preţuri în cascadă, un sistem sanitar şi de sănătate din ce în ce mai puţin performante, mai intrate în criză, imposibilitatea de a avea medicamentele de bază. Aceasta în pofida promisiunilor din ce în ce mai generoase, mai optimiste, mai avântate, nu ştiu dacă şi cu adevărat responsabile, ale celor aflaţi la guvernare. Care le promit românilor marea cu sarea, creşteri salariale, totul începând, desigur, cu un trai mai bun şi bani mai mulţi daţi acelor năpăstuiţi ai sorţii care se sacrifică prin Parlamentul României.

Impresia este ca la patru luni de la alegerile legislative cei ce le-au câştigat masiv nu au ieşit din logica electorală. Că vor să cumpere conştiinţe, tăceri, că vor să şteargă şi să ascundă încălcări grave ale jocului democratic, legile şi ordonanţele date cu toptanul în folos propriu prin salarii mărite nu prea se ştie bine din ce resurse.

Celor ce nu acceptă jocul, minciuna, falsul găştii aflate azi la guvernare li se spune tot mai frecvent şi tot mai apăsat că nu ar fi adevăraţi români. Reactivându-se zicala bolşevică cine nu e cu noi e împotriva noastră.

Tocmai de aceea cred că am putea folosi cu toţii timpul de răgaz oferit de Sărbătorile pascale pentru a mai medita o dată asupra importanţei adevărului în traiul, în acţiunea, în vorbele zilnice.

Asupra importanţei adevărului şi a înţelepciunii!

Hristos a înviat!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite